Metalica – Kill ‘Em All (LP)

Her şeyin başladığı “o” albümün plağı. 🙂

Anıl ve Güneş‘in hediyesi olarak plak arşivime katılan plak hakkında çok fazla bir şey yazmaya gerek yok sanırım. Gitar rifleri, soloları, tutarlı ve cızırtısız gitar sesleri ile nefis bir başyapıt.

Ama şunu da söylemem gerek ki, Metallica ile tanıştığım günlerde bu albüm bana fazlaca “sert” gelirdi. Çünkü sonraki albümlerine göre, tıpkı albüm adları gibi, oldukça hızlı ve vahşi bir soundu vardı.  Ama işte yıllar içinde gruba aşina olunca bu albümün ne kadar özel olduğunu da fark etmiştim.

Metallica ile ilgili daha önce bloga yazdığım postlara da linkler vereyim topluca dursunlar burada usul usul.

Plak koleksiyonumdaki diğer bir Metallica albümü olan Black Albüm (LP)

2 kere gitme şansını yakaladığım Metallica konserleri: 13 Haziran 1999, Garage Remains the Same Tour, Istanbul, Ali Sami Yen Stadyumu ve  13 Temmuz 2014, Metallica by Request Tour, İstanbul, İTÜ Stadyumu Konseri,

Metallica’nın çok etkileyici Demo kayıtları hakkında yazdığm yazı.

Grubun en efsanevi konserlerinden biri olan Live Shit: Binge & Purge.

Metallica’nın Fransa, Nimes’deki roma anfitiyatrosu Arena of Nimes’de 7 Temmuz 2009’da verdiği ortamıyla efsane olan konseri: Français Pour Une Nuit (“French For One Night”)

Ve müzik dünyasında yaptıkları ilklerle iyice mitleşen grubun 2013’de IMAX’lerde göstereme giren inanılmaz sahne şovları olan  üç boyutlu filmleri: Metallica Through The Never 3D

Albümden birkaç öneri;

Seek & Destroy

Hit The Light

Motorbreath

The Four Horsemen

Whiplash

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.