Metallica – Live Shit: Binge & Purge

Live Shit_ Binge & Purge - Complete Box Set

Metallica’nın 23 Kasım 1993’de yayınladıkları Live Shit: Binge & Purge albümünü, sanırım ilk kez 1997’de dinlemiş ve çok uzunca bir süre etkisinden kurtulamamıştım. Grubun muhteşem canlı performansı bir yana, James’in seyirciyle kurduğu diyaloglar, 9 dakika 38 saniyelik …and Justice For All albümünün “potporisi”, Jason’ın vokalistliğinde 18 dakika 8 saniyelik, seyirci bol diyalog içeren Seek & Destroy’un oldukça uçuk yorumu göz kamaştırıcı!

Üzerinden bunca zaman geçmesine rağmen, hala rastgele konserden herhangi bir şarkı çalmaya başladığında, yine aynısını düşünüyorum: “bu albüm, hayatımda dinlediğim en olağanüstü metal konser albümü!”

Hakkında

Box set formatında 23 Kasım 1993’de yayınlanan Live Shit: Binge & Purge, Metallica’nın ilk konser albümü olma özelliğini taşıyor.

Live Shit_ Binge & Purge - Case

Kasa şeklinde dizayn edilen setin içinde, 2 adet audio cd, 3 adet VHS konser kaseti ve çeşitli bonus materyaller içeriyor. Materyallerin arasında, fotoğraflı Kitapçık, siyah Metalli’Fuckin’ca tişörtü, grup ve menajerin tur yazışmaları, el yazısı alınmış notlar, konser turunun bölümlerinden biri olan “Snakepit” için düzenlenmiş özel giriş bileti kopyası, albüm kapağında yer alan “Scary Guy” logosunun pankartı bulunuyor.

Müzik CDleri 25, 26, 27 Şubat ve 1, 2 Mart 1993’de Palacio de los Deportes, Mexico City, Mexico’da. VHS’ler ise, 13, 14 Ocak 1992’de San Diego Sports Arena, San Diego, California ve 29, 30 Ağustos 1989’da Seattle Coliseum, Seattle, Washington’da kaydedilmiş.

Seattle konseri grubun ‘Damaged Justice’ turundan, Mexico City konseri ‘Nowhere Else to Roam’ turundan ve San Diego konseri ‘Wherever We May Roam’ turunda kaydedilmiş.

tr.wikipedia’da VHS kayıtlarının bulunduğu Seattle konseri için “grubun bugünlere gelmesinin nedenlerinin bir kanıtı”, San Diego konseri için ise, “grubun müziği biraz geriye çekip eğlenceli ve oldukça uzun bir performans gösterdiği bir şovdur.” denmiş.

Metallica – Seattle 1989 (Full DVD – Konserin Tamamı)

Metallica – San Diego 1992 (Full DVD – Konserin Tamamı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.