Metallica Through The Never 3D

Metallica Through The Never 3D

TÜR: Müzik. SÜRE: 93 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2013. imdb: 7,3. rottentomatoes: %78.

Sahne tasarımı, görsel şovları, koreografisi ve sahne performanslarıyla Metallica Through the Never, çok başarılı bir müzik filmi.

Devasa sahnenin zemine döşenmiş ekranlarda şarkı ile ilgili gösterilen videolar, ışık gösterileri, lazerler, patlamalar, sahneden yukarıya fırlayan figürler, havada asılı saydam görüntü perdeleri ve “Tesla bobinleri”nde oluşturulan şimşekler, tek kelimeyle muhteşem!

Konu

Through the Never’da Genç sahne görevlisi Trip’in (Dane DeHaan) konser öncesi ve sonrasında yaşadığı gizemli ve aksiyonlu olaylar ve Metallica’nın konserinden görüntüleri yer alıyor.

Hakkında

Filmin senaryosunu, grup üyeleri Kirk Hammett, James Hetfield ve Lars Ulrich ile Robert Trujillo ve Nimród Antal yazdı, yönetmen koltuğuna da Nimród Antal oturdu.

Yapım tek ödülünü, 3D Yaratıcı Sanat Ödülleri töreninde En İyi Belgesel kategorisinde kazandı.

18 milyon dolar bütçesi olan film, 21 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Master of Puppets’da Kirk’ün solosundan önce James Hetfield, “Pancakes!” diye bağırıyor. Normal şarkı sözlerine göre “Fix Me” olması gereken bu bölümdeki değişiklik, grubun eski basçısı Cliff Burton’a bir gönderme. Metallica, Anthrax ile 1986’da turnedeyken, Anthrax davulcusu Charlie Benante, Cliff’e, “James ne diye bağırdı?” diye sorar. O da takılmak için “Pancakes!” der.

İlk gösterimi Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapılan yapım, grubun ilk basçısı Cliff Burton’un 27. ölüm yıldönümü olan 27 Eylül 2013’de Amerika’daki IMAX sinemalarda seyircilerle buluştu.

Film adını Black albümdeki “Through the Never” şarkısından alsa da, filmde bu şarkı yer almıyor.

Metallica filmde sadece Load ve St. Anger albümünden şarkı çalmıyor.

Birçok eleştirmen yapımı film olarak değil de, konser ve sahne şovu olarak değerlendirdi.

En başlarda filmin yönetmenliği Anton Corbijn’a teklif edildi fakat projenin tarihleriyle İnsan Avı’nın (A Most Wanted Man) çekim tarihleri çakıştığı için yönetmen teklifi geri çevirdi.

Film, rock konserleri için tasarladığı sahnelerle adını duyuran mimar Mark Fisher’a adandı.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Trip tarafından kurtarılan çantada muhtemelen eski basçı Clif Burton’ın ruhu var. Kredi bölümünün ardından Metallica’nın Burton’ın son eseri olan Orion’u çalması da muhtemelen bu yüzden.

Öneren: Şükrü.

Dip Not: 26 Ocak 2014’de yayımlandı, 4 Temmuz 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.