Little Richard: I Am Everything (Little Richard: Ben Her Şeyim)

TÜR: Belgesel, Biyografi, Tarih. SÜRE: 101 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2023. imdb: 7,4. Tomatometer: %95…

Müzik dünyasının önemli yapıtaşlarından biri olmasına rağmen hem siyah, hem de gey olmasından ötürü müzik dünyasında yokmuş gibi davranılan Little Richard’ın hayatını konu alan, Little Richard: Ben Her Şeyim, başarılı bir biyografik tarihi belgesel filmi.

50-60’lar müziğini bildiğini düşünen benim gibi insanların bile bir şekilde “göremediği” Little Richard, Elvis, Michael Jackson, Jimi Hendrix, James Brown, David Bowie, Beatles, Mick Jagger ve daha birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuş ve günümüzde “Rock n’ Roll’un Mimarı” diye anılan bir sanatçı.

Müziği, enerjik ve çılgın vokali, klasikleşen “vuulaması” ve yerinde duramayan sahne şovuyla Richard eşsiz bir müzisyen.

Konu

Belgesel, günümüzde “Rock n’ Roll’un Mimarı” diye anılan Little Richard’ın hayatı ve müzik kariyerini konu ediniyor.

Hakkında

Little Richard: Ben Her Şeyim’in yönetmen ve yapımcısı Lisa Cortés.

Yapım 179 bin dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Belgeselin galası 19 Ocak 2023’te 2023 Sundance Film Festival’inde yapıldı.

Filmden;

Little Richard: “Ben bir yenilikçiyim. Ben yaratıcıyım. Ben rock ‘n roll’un kralıyım. Ben geldiğimde Elvis dışarıda bile değildi. Elvis hayatı boyunca bir şarkı bile yazmadı ama o beyazdı, ben ise siyahtım.”

Little Richard: “Michael Jackson benden ilham aldı. Prince de. James Brown’ı ben keşfettim. O benim vokalistimdi. Jimi Hendrix benim gitaristimdi. The Beatles, seni seviyorum Paul. Merhaba Linda. Ve David Bowie onun ilham kaynağı olduğumu söylüyor.”

“David Bowie bir gün elinde bir plakla bana, ‘Yeni albümümde böyle vokal yapmak istiyorum’ dedi. Elinde Little Richard’ın plağı vardı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.