Nimona

TÜR: Animasyon, Aksiyon, Macera. SÜRE: 101 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2023. imdb: 7,5. Tomatometer: %94…

Fütüristtik bir ortaçağ krallığında “canavar” Nimona’nın, işlemediği bir suçtan hüküm giyen masum bir şövalyeyi kurtarma çabalarını konu alan Nimona, çoğu zaman oldukça eğlenceli ve keyifli bir aksiyon animasyon filmi.

Yapım “canavarları” ve onları kullanarak “hüküm sürenleri” oldukça güzel bir şekilde resmediyor.

Konu

Bin yıl önce “Büyük Kara Canavarı” yenen efsanevi kahraman Gloreth tarafından kurulan ve Elit Şövalyeler Enstitüsü tarafından korunan fütüristtik ortaçağ krallığında, kraliçe ilk kez halktan birinin şövalye olmasını onaylar. Devrim niteliğindeki bu karar kraliyet ve hatta halk tarafından tartışılmaktadır. Tören sırasında bir komplo ile kraliçenin şövalye tarafından öldürülmesi ise her şeyi karman çorman yapacaktır.

Hakkında

Robert L. Baird, Pamela Ribon ve Lloyd Taylor’ın ND Stevenson’un aynı adlı çizgi romanından uyarladığı Nimona’nın yönetmen koltuğunda Nick Bruno ve Troy Quane oturuyor.

Animasyon En iyi Animasyon dalında Oscar’a aday gösterildi. (Yazı yazıldığında henüz Oscar töreni düzenlenmemişti.)

Ivır Zıvır

Başlangıçta Blue Sky Studios’un bir prodüksiyonu olan film, Disney’in 2021’in başlarında stüdyoyu kapatmasının ardından iptal edildi. İptal edildiği sırada filmin %70’i bitmişti. Ertesi yıl Annapurna ve Netflix tarafından proje yeniden canlandırıldı. DNEG Animation, başlıklar, animasyon ve Bitiş Kredileri de dahil olmak üzere filmin tüm görsellerini tamamladı.

Metro istasyonu sahnesinde Nimona bir fare şeklini alıyor ve bir dilim pizzayı platform boyunca sürükleyerek trene bindirirken görülüyor. Bu, bir kemirgenin bir dilim pizzayı metro istasyonunun merdivenlerinden aşağı sürüklerken kameraya yakalanmasıyla ortaya çıkan 2015 tarihli “Pizza Rat” videosuna bir gönderme.

Sir Thoddeus Sureblade’u seslendiren Beck Bennett’in dördüncü animasyon filmi. Bundan önce Şarkını Söyle (Sing), Kızgın Kuşlar 2 (The Angry Birds Movie 2) ve Ailem Robotlara Karşı’da (The Mitchells vs. The Machines) seslendirme yapmıştı.

Animasyonun bir film için alışılmadık şekilde, 15 dakikalık kapanış jeneriği var.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Filmin sonunda Ballister ve Ambrosius, Nimona’ya adanmış anma duvarını görüntülerken, filmin dayandığı çizgi romanın orijinal tarzında Nimona’nın bir taslağı görülebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.