Spider-Man: Across the Spider-Verse (Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş)

TÜR: Animasyon, Aksiyon, Macera. SÜRE: 140 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2023. imdb: 8,6. Tomatometer: %95…

Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde’nin (Spider-Man: Into the Spider-Verse) iki bölümden oluşan devam filminin ilki olan Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş, soluksuz aksiyonu, hiç bitmeyen konuşma/göndermeleri ve çizgi roman sayfaları arasında dolaşıyormuş izlenimiyle oldukça başarılı bir süper kahraman animasyon filmi.

Konu

Miles Morales, güçlü bir kötü adamla yüzleşmek için Gwen Stacy ve yeni bir Spider-People ekibi ile çoklu evrende bir maceraya atılıyor.

Hakkında

Senaryosunu Phil Lord, Christopher Miller ve Dave Callaham’ın yazdığı Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş’in yönetmen koltuğunu Joaquim Dos Santos, Kemp Powers ve Justin K. Thompson paylaşıyorlar.

Yapım, Oscar, Altın Küre ve BAFTA’da En İyi Animasyon dalında ödüle aday gösterildi. (Bu yazı yazıldığında Oscar ve BAFTA törenleri henüz yapılmamıştı.)

Animasyon imdb’nin en iyi 250 film listesinde üst sıralarda yer alıyor.

100-150 milyon dolar bütçesi olan animasyon dünya genelinde 691 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Phil Lord ve Christopher Miller, Sony’ye devam filminin Örümcek-Adam: Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde’nin (Spider-Man: Into the Spider-Verse) ile aynı boyutta olacağını söylediklerini, ancak üzerinde çalışan yaklaşık 1.000 kişiyle şimdiye kadarki en büyük animasyon filmi ekibine sahip olduklarını açıkladılar. Ayrıca yapımın 240 karakterden oluştuğunu ve altı evrende geçtiğini de eklediler.

Filmin animatörlerinden Spencer Wan, Hobie Brown karakterinin arka plan dokusunu oluşturmak için aldığı spam e-postalarını kullandı.

140 dakika uzunluğuyla yapım, en uzun Amerikan animasyon filmi oldu.

Animasyonda 240 Örümcek Adam varyantı yer alıyor.

Filmin prodüksiyonu, ABD’de gösterime girmesinden 13 gün önce, 20 Mayıs 2023’te tamamlandı.

Earth-13122, Lego evreni Lego Marvel Super Heroes (2013) ve Lego Marvel Super Heroes 2 (2017) animasyonlarının geçtiği evren.

Miles’ın babası, Marvel tarihinde ilk kez bu filmde Davis yerine Morales soyadını kullanıyor. Ayrıca Amerika Konfedere Devletleri’nin başkanı Jefferson Davis ile karışmaması için adı da Jefferson’dan Jeff’e kısaltıldı.

Spider-Punk’ın benzersiz görsel kolajının mükemmelleşmesi iki, üç yıl üzerinde çalışıldı.

Yapımın en başta 8 Nisan 2022’de yayınlanması planlanmıştı, ancak COVID-19 salgını nedeniyle 7 Ekim’e ertelendi; daha sonra 2 Haziran 2023 olarak değiştirildi.

Film, sinemalarda gösterime giren 10. Örümcek Adam filmidir.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Lego evreni Earth-13122’deki sekans, Phil Lord ve Christopher Miller’ın tüm fragmanı Lego ile yeniden yaratan Twitter videosundan etkilenmesinden sonra işe alınan 14 yaşındaki Preston Mutanga tarafından canlandırıldı.

Miles’ın yanlış Dünya’ya, Dünya-42’ye gittiği ortaya çıkmadan önce annesinin gözlerinin yeşil olduğu görülebilir. Earth-1610’daki evinde annesinin gözleri kahverengidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.