The Mitchells vs. The Machines (Ailem Robotlara Karşı)

TÜR: Animasyon, Macera, Komedi. SÜRE: 113 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2021. imdb: 7,7. Tomatometer: %97…

Günümüz internet öğelerini bolca barındıran Ailem Robotlara Karşı, oldukça kopuk, renkli, hareketli ve eğlenceli bir animasyon filmi.

Konu

Katie Mitchell tek hayali film yapmak olan genç bir kızdır. Son zamanlarda sürekli babasıyla anlaşmazlıklar yaşayan genç kız hayallerindeki üniversiteyi kazanır. Evlerindeki son gün babasıyla bir kere daha tartışırlar ve sabah babası ona sürpriz yapıp ailecek onu üniversiteye arabayla götürmeyi önerir. Bu arada yeni sürüm robotlar kontrolden çıkmış insanları toplamaktadırlar.

Hakkında

Ailem Robotlara Karşı’yı Michael Rianda ve Jeff Rowe yazıp yönetti.

Animasyon Oscar ve BAFTA’da En İyi Animasyon dalında ödüle aday gösterildi.

Yapımın bütçesi 50 ila 100 milyon dolar idi.

Ivır Zıvır

Filmin başlangıçta 2020 yılında Connected başlığı altında Sony Pictures Releasing tarafından sinemalarda gösterime girmesi planlanmıştı, ancak COVID-19 pandemisinin sinema salonları üzerindeki etkisi nedeniyle Sony, ana dağıtım haklarını Netflix’e sattı. Netflix, filmin adını yönetmenler Rianda ve Rowe’un tercih ettiği Ailem Robotlara Karşı başlığıyla değiştirdi.

Filmin 1:46:38 civarında filmde bahsi geçen Linda’nın yüz keklerinin tarifi var.

Film tamamlandıktan sonra yapımcılar ekibe, üzerinde “Siz Benim Halkımsınız” yazan köpek Monchi’nin heykelini gönderdiler.

1:35:38’de üniversite kampüsünde başörtülü bir kız görünüyor.

Filmin başında Katie odasında dans ederken çorapları ekrana geliyor. Çorapları Cinnet’in (The Shining) ünlü halısı deseninde.

Normalde köpek Monchi’yi bir profesyonel bir aktör seslendirecekti. Fakat sonradan bundan vazgeçildi ve rolü internet yıldızı olan Doug the Pug’ın oynamasına karar verildi.

Aaron’un “Özür dilerim. Yanlış alarm. İçeride sadece kitap okuyordum” dediği sahnede normalde ellerini asla yıkamadığını söylüyordu fakat Covid-19 salgını nedeniyle cümle değiştirildi.

PAL muhtemelen 2001: Bir Uzay Destanı’ndaki (2001: A Space Odyssey) robot bilgisayar HAL’a bir saygı duruşu. Robotların gözleri tıpkı HAL gibi kırmızı.

Normalde Aaron’u çocuk bir oyuncu seslendirecekti fakat son anda yönetmen Michael Rianda seslendirdi.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

PAL’in Mitchell’in internet kullanımını gösterdiği sahnede, Linda’nın e-postalarından biri UMichigan Doğa Tarihi Müzesi’nden bir şikayet. E-posta, Aaron’un “Jurassic Devleri” sergisinin doğruluğu nedeniyle müzelerindeki diğer çocukları protesto etmeye teşvik ettiğini ve dinozorların üzerine tüy yapıştırmaya çalıştığını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.