Elvis Presley – The 50 Greatest Hits (LP)

Elvis Presley ve Frank Sinatra’nın sevdiğim tüm şarkılarının içinde yer aldığı bir “best of” plağını edinmek her daim aklımdadır. Fakat kimi zaman tüm istediğim şarkıların olmaması, kimi zaman da ederinden fazla olmasından ötürü hep es geçmişimdir.

Bu sefer ise, malumunuz hem TL’nin değer kaybı hem de enflasyon nedeniyle ülkede satılan yabancı plaklar 250 TL’lerden başlayıp 500-800 TL civarında normalleşir hale geldiğinden eski alışkanlığım amazon’a bakmaya karar verdim. Ve koleksiyonumun en pahalı ürününü büyük bir istekle sepete ekledim.

Burada bir bilgi parantezi açıp yıllar sonra tekrar bakınca görmek adına rakamları not düşeyim; plak için toplam 54,84 $ (48,85 $ + 5,99 $ kargo) karşılığında 1085,18 TL + 253,19 TL gümrük vergisi ödedim.

Albüme geri dönersek; Sony’nin ilk basımını 2010 yılında Harleem, Hollanda’da yaptığı toplama albüm Elvis’in aklınıza gelebilecek en iyi 50 şarkısını barındırıyor. Bir de buna nefis ses kalitesini ekleyin. Daha ne olsun.

Cansınla birlikte koleksiyonumuzun en sevdiğimiz ve en çok dinleyeceğimiz albümü olmaya aday!

Adettendir diyerek albümden birkaç parça önereyim. Fakat albüm kaydı değil de genelde Elvis’in canlı performanslarını koyuyorum.

Always On My Mind

Can’t Help Falling in Love



Love Me Tender

Hound Dog

Don’t Be Cruel



Jailhouse Rock

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.