Puss in Boots The Last Wish (Çizmeli Kedi: Son Dilek)

TÜR: Animasyon, Macera, Komedi. SÜRE: 102 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2022. imdb: 7,9. Tomatometer: %95…

Çizmeli Kedi: Son Dilek oldukça keyifli bir aksiyon animasyon filmi.

Çizmeli Kedi nedense hiç ilgimi çekmemiş bir masal olsa da, son animasyonu 3 büyük ödül töreninde aday gösterilince bir bakmak istedim ve hem esprilere hem de karakterlere bayıldım.

Konu

Del Mar’daki ufak bir kasabada, bir kere daha fakir halkı koruyan Çizmeli Kedi çarpışma sonrasında bir kaza ile ölür. Yeniden hayata döndüğünde doktor bunun kendisinin son yaşamı olduğunu söyler. 8 yaşamı sona eren Çizmeli Kedi son yaşamını geçirmek için inzivaya çekilmeye karar verir.

Hakkında

Paul Fisher, Tommy Swerdlow ve Tom Wheeler’in senaryosunu yazdığı Çizmeli Kedi: Son Dilek’in yönetmen koltuğunda Joel Crawford ve Januel Mercado oturuyor.

Yapım Oscar, Altın Küre ve BAFTA’da En İyi Animasyon dalında ödüle aday gösterildi.

90 milyon dolar bütçesi olan animasyon 476 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Koca Jack Horner’ın Fırıncı Düzinesini bir araya getirdiği sahnede, arabalarını çeken atlar aslında boynuzları kesilmiş tek boynuzlu atlardı.

Goldilocks, Üç Ayı tarafından büyütüldüğünü yansıtan detaylara sahiptir: ayı kulağını andıran saç modeli, annesi gibi iki farklı küpesi vardır, erkek kardeşi gibi mavi gözleri ve kolyesi vardır ve babasının kayıp sol gözü için sol kaşında onunla aynı renkte iki yara izi vardır.

Yapımcılar ünlü kovboy filmi olan İyi, Kötü ve Çirkin’den (Il Buono,Il Brutto, Il Cattivo / The Good, The Bad And The Ugly) esinlendiler.

Devle olan kapışma sırasında, kalabalığın görüldüğü sahnede, gölgeli bir ara sokakta “kurt” görünüyor.

Kurt ilk kez ortaya çıkıp niyetini açıkladığında, Kedi 9. kupasını içiyordu, geri kalanı ise masadaydı. Boş bardaklar, Kedi’nin kayıp hayatlarını temsil ediyor. Sonuncusu ise “ölüm”ün kişisel olarak ondan almak istediğini temsil ediyor.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Goldilock’un elbisesi mavi/çok renkli olarak başlar ve karakter eğrisini simgelemek için sonunda kahverengiye dönüşür. Ayı ailesine uyum sağlamaya ve gerçek ailesi olarak kabul etmeye başladıkça, kürk rengiyle daha iyi uyum sağlamak için elbisesi renk değiştirir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.