Oh Land – Ankara Nordik Müzik Festivali Konseri (29 Kasım 2015)

Oh Land @Ankara Nordic Music Festival 2015, Meb Sura Salonu -1-

Yaklaşık 3 yıl önce Pınar’ın önerdiği Wolf & I şarkısı ile tanıştığım ve bayıldığım Oh Land’in Ankara’ya geleceğini öğrendiğimde ufak çaplı bir heyecan dalgalanması yaşadım.

Oh Land - Ankara Nordik Festivali Bilet

Birkaç gün sonra bilet almaya gittiğimde sadece en sol ve en sağda yer alan üçer koltuklu yerler kalmıştı. Fakat konser günü koltuklarımızı ararken, sahneyi yukarıdan ve rahat bir şekilde gören balkonda yer aldığımızı görüp mutlu olduk.

21.15’de grup üyeleri sahneye çıktığında ilk gözümüze çarpan Nanna’nın karnı burnundaki haliydi ki o an, konserin sonunda yerlerde yuvarlanacağını tahmin bile edemezdik. 🙂

İlk iki şarkıdan sonra konserin, grubun 2015’teki son konserleri olduğunu, Nanna’nın bebeği doğmadan önceki son konseri olduğunu ve yaklaşık 5 yıldır grupta çalan klavyecilerinin de son konseri olduğunu öğrendik.

Oh Land @Ankara Nordic Music Festival 2015, Meb Sura Salonu -3-

Konserin atmosferini değiştiren olayın kahramanı ise Wolf & I’dan önce sahne önüne fırlayıp dans etmeye başlayan elemandı. Kısa sürede seyirciler sahnenin önünü doldurup dans etmeye başladılar. O andan sonra çok daha samimi ve eğlenceli bir konser izlemeye başladık.

Wolf & I’dan önce Nana, sahne önündekilere “Hoş geldiniz” deyip güldükten sonra, “Anarşiyi seviyorum, daha fazla zincire ihtiyacımız yok, yeri gelmişken bu yüzden Türkiye’yi seviyorum” dedi.

Oh Land @Ankara Nordic Music Festival 2015, Meb Sura Salonu -4-

Grup, Son of a Gun ve Rainbow’u seyircilerle etkileşimli bir şekilde söyledikten sonra sahneden indiler ama kısa bir süre sonra bis için yeniden geldiler.

Oh Land @Ankara Nordic Music Festival 2015, Meb Sura Salonu -2-

Nanna sahnenin önüne kadar gelip seyircilerin arasına oturdu. Ardından gitarist de geldi ve seyircilerle bol kahkahalı selfie çektirdikten sonra en yavaş şarkılarından biri olan Love You Better’ı söylediler.

Nanna’nın seyircilerle kurduğu iletişim ve seyircinin sıcak tepkileriyle konser beklediğimden çok daha samimi ve eğlenceliydi.

Konserden sonra grubun resmi websitesinde konser için, “Ankara! Bu gece gerçekten harikaydın! Kendi iraden ve güçlü bir kalbin var. Bunu hisettim!” yazıyordu.

Konserden;

Wolf & I

Cherry On Top

Renaissance Girls

Love You Better

Perfection

Rainbow

Son of a Gun

3 Chances

White Nights

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.