Oh Land – Oh Land

Oh Land’i Pınar‘ın Wolf & I önerisiyle tanışmıştım. Sözler, müzik, vokal (özellikle uzatarak söylenen bölümlerdeki) ve elbette kendisi çok ilgi çekiciydi. 2008’de yayınlanan ilk albümü Fauna ve 2011’de yayınlanan ikinci albümü Oh Land’i dinledim.

İlk albümü sevmesem de ikinci albümü çok beğendim. Oh Land’in canlı performansları da çok başarılı ve güzel.

Gerçek adı Nanna Øland Fabricius olan “Oh Land”, kilise orgu (organ) çalan (Bendt Fabricius) bir baba ve opera şarkıcısı (Bodil Øland) bir annenin kızı olarak 1985’de Danimarka’da doğmuş. Sahne adını annesinin soyadı olan “Oland”den türetmiş. Eski bir balerin olan Nanna, geçirdiği bir sakatlığın ardından bale kariyerine son verip müzik yapmaya başlamış. İlk albüm adını, 1780’de Görland’ın ilk yaban hayvanları rehberi olan “Fauna Groenlandica”nı yazan büyük büyük büyük babası “Otto Fabricius”un kitabının adından almış.

Oh Land, Katy Perry’nin Ağustos 2011’de Amerika’da ve Ekim-Kasım’da İngiltere ve İrlanda’daki California Dreams Tour’unda “alt gurubu” olarak sahne almış…

Albümdeki birçok şarkıyı çok sevdim. Ama ilk üçüm: Wolf & I, Human ve White Nights…

Wolf & I (Live)

Human

White Nights

Son of a Gun

Rainbow (Live)

Tüm Albüm

“Oh Land – Oh Land” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.