Rundskop (Bullhead / Taş Kafa)

TÜR: Suç, Dram. SÜRE: 129 Dk. ÜLKE: Belçika. YAPIM YILI: 2011. imdb: 7,4. rottentomatoes: %85.

Belçika’da yaşanan gerçek bir, canlı hayvan müfettişi cinayetinden yola çıkarak, hormonlu et konusunu irdeleyen Boğa, sürekli kendine steroid enjekte eden ana karakterin vücut geliştiriciliği ile hormonlu et arasındaki göndermeleriyle, ilgi çekici ve gizemli bir suç drama filmi.

Konu

Sığır yetiştiricisi olan Jacky Vanmarsenille (Matthias Schoenaerts), hormonlu et mafyasına sığır tedarikçiliği yapmaktadır. Hormon mafyasını takibe alan federal polislerden biri mafya tarafından öldürülür ve suikastta kullanılan araba, yok etmeleri için kasabadaki tamircilere verilir. Tamirciler olayın farkına varır ve panik hareketler yapmaya başlarlar. Olayların tekin olmadığını anlayan Jacky işten ayrılmak ister ama polis aralarına bir muhbir sokmuştur bile.

Hakkında

Boğa’yı Michaël R. Roskam yazıp yönetti.

Film, Yabancı Dilde En iyi Film Oscar’ına aday gösterildi, ödülü İran yapımı Ayrılık’a (Jodaeiye Nader az Simin / A Separation) kaptırdı.

Yapım, rottentomatoes’da %85 taze olarak değerlendiriliyor.

Film, Amerika’da 151 bin 840 dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Michaël R. Roskam, film üzerinde yaklaşık 6 yıl çalıştı. The One Thing to Do adlı kısa filmde beraber çalıştığı Matthias Schoenaerts, filmin çekilmesinin kesinleşmesinden itibaren kilo almaya ve vücut geliştirmeye başladı.

Matthias Schoenaerts, filmdeki rolüne hazırlanmak için yaklaşık 2 yıl boyunca ciddi bir kilo alma diyeti uyguladı ve vücut geliştirme çalıştı. Bu sayede vücuduna toplam 27 kilo kas yığdı. Ek olarak film için takma burun kullandı.

Film konusunu, Belçika’da iş adamları ve çiftçilerin canlı hayvancılıkta kullandıkları yasadışı uygulamaları araştıran müfettiş Karel Van Noppen’in, Belçika Hormon Mafyası tarafından öldürülmesinden alıyor.

Ejderha Dövemli Kız’ın (Män Som Hatar Kvinnor / The Girl with the Dragon Tattoo) yıldız oyuncusu Noomi Rapace, Boğa’nın favori filmlerinden biri olduğunu söyledi. Oyuncu Kirli Para’da (The Drop), Michaël R. Roskam ile çalıştı.

Matthias Schoenaerts, hem gerçekçi ve doğal olması, hem de Limburgish şivesiyle konuşan insanlara karşı rencide olmamak adına, şive dersleri aldı.

Yapım, yönetmen Michaël R. Roskam’ın ilk filmi.

Film 35 günde çekildi.

Dip Not: 31 Ocak 2012’de yayımlandı, 18 Mart 2015’de güncellendi.

“Rundskop (Bullhead / Taş Kafa)” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.