Hüzünlü bir düşüş: Altay

1914’de kurulan ve Türk futbolunun en eski çınarlarından olan Altay, dün Adana’da oynadığı ve 4-1 kaybettiği Adanaspor maçının ardından 2. lige düştü.

Bu sezon 53.sü düzenlenen Milli Lig/1. Lig/Süper Lig’de en son 2002-03 sezonunda yer almasına, başka bir deyişle 8 sezondur en üst ligden uzak olmasına rağmen tam 41 sezon bu ligde yer almış olan ve ebedi puan cetvelinde (http://www.gencler.org/ebedi_puancetveli.php) 8. sırada yer alan Altay’ın bir alt lige düşmesi benim gibi birçok futbolseveri üzdü… Yine belirtmek gerekir ki son 8 yıldır birinci ligde yer almayan Altay, bu ligde en çok yer alan 6. takımdır.

Son 5 sezonda 4 kere play-offlarda elenen Altay ne yazık ki bir türlü Süper Lig vizesi alamamıştı. Bundan iki yıl kadar önce bir koleksiyoncudan Yasin Avcı’nın 17. numaralı Altay formasını almıştım. Logosu ve tarihi ile en sevdiğim kulüplerden olan Altay’ın bir formasını edinmek çok hoşuma gitmişti ki bu forma en sevdiğim formalarım arasındadır…

1959’da kurulan profesyonel ligin ilk takımlarından olan Altay, umarım kısa zamanda toparlanıp Süper Lig’e kadar tekrar yükselir. Zira, bir Gençlerbirlikli olarak Altay’ı çıplak gözlerle en üst ligde izlemeyi çok özledim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.