Horizon: Forbidden West

Kuzen İlker Hollanda’dan PS5’i gönderirken yanına da nefis bir oyun iliştirdi. PlayStation 4 ve PlayStation 5 için Guerrilla Games tarafından geliştirilen ve Sony Interactive Entertainment tarafından yayınlanan Horizon: Forbidden West.

Oyunda ana karakter Aloy için sürekli “kurtarıcı” muhabbeti yapılınca ufak bir araştırma yapıp aslında 2022’de yayınlanan oyunun 2017’de yayınlanan Horizon Zero Dawn’ın devamı olduğunu öğrendim. Haliyle onu da indirdim ve oynanacaklar listesine ekledim.

Görüntüler, oynanabilirlik ve heyecanıyla oyun gerçekten çok keyifli. Cansınla Detroit: Become Human’dan sonra ilk kez bir oyunu sırayla oynayarak bitirdik ve kuzen Anıl ve Fatih’in önerileriyle aynı türde birkaç tane kült oyunu indirip oynama listesine ekledik.

Oyundaki halat atma ve bir süre havada süzüldükten sonra kendini yukarı çekme özelliği aklıma yıllar önce oynadığım ve Örümcek-Adam misali “daldan dala” tutunup havada süzülerek yola devam edebildiğimiz Bionic Commando oyununu hatırlattı.

Hikayesi

Horizon Forbidden West, Nora kabilesinin genç bir avcısı olan Aloy’un, bulaştığı her şeyi öldüren gizemli bir vebanın kaynağını bulmak için Yasak Batı olarak bilinen gizli sınıra giden bir arayışta bir grup arkadaşına liderlik ederken hikayesine devam ediyor. Aloy, bu keşfedilmemiş topraklardaki yolculuğunda büyük fırtınalar ve ölümcül makineler tarafından harap edilen yeni bölgelerle karşılaşır ve makineleri savaş binekleri olarak evcilleştiren bir göçebe akıncı kabilesiyle çatışır. Yemyeşil vadiler, kuru çöller, karlı dağlar, tropik sahiller, harap şehirler ve su altı ortamları dahil olmak üzere çok çeşitli ortamları ve ekosistemleri keşfeder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.