Detroit: Become Human

Atari salonları ve Sevim teyzemlerden ara ara ödünç aldığımız Nintendo’dan sonra eve aldığımız bilgisayarla başlayan oyun serüvenim sırasıyla PS3, Macaristan’dan aldığım Xbox, Amerika’dan Ömer Abimin getirdiği PS4 ve son olarak geçenlerde İlker’in Hollanda’da alıp İlknur Ablamla gönderdiği PS5’le devam ediyor…

Playstation 5’in gelmesiyle birlikte Plus Extra’ya üye oldum ve Fatih Özata’nın önerileriyle bir sürü “kült” oyun indirdim ve ufak ufak oynamaya başladım. Böyle olunca da bloga sevdiğim oyunları da yazmaya karar verdim.

2018’de piyasaya sürülen interaktif dram macera oyunu Detroit: Become Human’ı 2019 ya da 2020’de PS4’de Cansın’la oynamış ve çok beğenmiştik.

Quantic Dream tarafından geliştirilip Sony Interactive Entertainment ile Quantic Dream’in müştereken yayımcılığını üstlendiği oyunun bana göre en eğlenceli özelliği bölümler arasında size tercihler sunması ve seçimlerinize göre oyunun “farklı” bir şekilde devam ediyor olmasıydı. Bu yüzden oyunu 2 kez bitirmiş ve çok eğlenmiştik.

Hikaye

Bakıcı tipi android Markus, efendisi ile birlikte eve döner ve ışıkların açık olmasından şüphelenerek polisi arayıp hırsızlık ihbarında bulunurlar.

Efendisinin oğlu Leo ile karşı karşıya gelen Markus programlandığı sınırların ötesine geçer; düşünce ve eylemleri üzerinde tam özgürlüğe sahip, “aykırı” olarak tanımlanan bir android haline gelir ve bu eve gelen polisler tarafından vurulmasıyla sonuçlanır.

Bozuk androidlerin atıldığı atık sahasında uyanan Markus buradan kaçtıktan sonra aykırılar için güvenli bir saklanma mekânı olan Jericho adlı harap gemiye ulaşır.

Markus, orada insanlardan saklanan diğer aykırı androidleri hakları için savaşmaya ikna eder.

Kamuoyunun dikkatini çekmek ve saflarına daha fazla androidin katılmasını sağlamak için birçok sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirirler ve nihayetinde FBI Jericho’nun konumunu tespit ederek saldırı düzenler.

Markus’un hayatta kaldığı senaryoda, Markus ve diğerleri son bir yürüyüş düzenleyerek ya iç savaşın patlak vermesine ya da başkanın barış müzakerelerini başlatmasına neden olurlar…

Video Oyunu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.