Puff: Wonders of the Reef (Baloncuk: Resifin Mucizeleri)

TÜR: Belgesel, Aile. SÜRE: 62 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2021. imdb: 7,2. Tomatometer: %88…

Netflix için çekilen ve bir balon balığının hayatı üzerinden dünya harikalarından olan muhteşem resiflerin hikâyesini konu alan Baloncuk: Resifin Mucizeleri daha önce görmediğim yakın çekimleri, gözle zor görülen ya da görülmeyen mikroskobik hayvanları, canlıların acayip şekilleri ve göz alıcı renkleriyle şaşırtıcı bir belgesel filmi.

Konu

Baloncuk: Resifin Mucizeleri, bir balon balığının bakış açısından renkli, hayat dolu ama bir yandan da av-avcı hikâyeleri kaynayan resifleri “yakın çekimde” konu ediniyor.

Hakkında

Senaryosunu Peta Ayers ve Nick Robinson’un yazdığı Baloncuk: Resifin Mucizeleri’nin yönetmen koltuğunda Nick Robinson oturuyor.

Belgesel 43. Haber ve Belgesel Emmy Ödüllerinde, Olağanüstü Doğa Belgeseli kategorisinde ödül kazandı.

Ivır Zıvır

Resif, denizcilik terminolojisinde kaya, kum ve deniz canlıların birikimiyle birlikte suyun cezir halindeyken altı kulaç veya daha az derinlikli sığ alanlarında oluşmuş su altı yüzey yapılarıdır.

Kendini tehliklere karşı balon gibi şişirmesiyle tanınan ve oldukça sevimli görünen balon balığı aslında son derece zehirli bir balık.

Genellikle gümüş yanaklı kurbağa balığı veya Sennin-fugu olarak bilinen Lagocephalus sceleratus, Tetraodontidae familyasında son derece zehirli bir deniz kemikli balıktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.