Jean Michel Jarre Oxygene Live in Paris

Yine Ömür abimin bir zamanlar bolca dinlemesinden öğrendiğim elektronik müzik ve new age’in önde gelen temsilcilerinden Fransız Jean Michel Jarre, 2007 yılında Paris’teki Marigny tiyatrosunun küçük salonunda özel birkaç konser vermiş. Bu konser serisi, birçoğu gibi benim de bir zamanlar TRT2’de sürekli yayınlanan penguenli video klibi ile tanıdığımız Jean Michel Jarre’ın 1977’de çıkarttığı Oxygene albümünün 30. yılı için düzenlenmiş.

Konseri bana göre enteresan kılan ise, benim gibi ilk kez Jean Michel Jarre’ı canlı performansında izleyenler için sahnede çoğunu ilk kez gördüğüm bir sürü elektronik aygıtın olması ve Jarre’ın oradan oraya tempolu yürüyüşlerle her alette ayarlar yapıp müziğini icra etmesi. Normal konser konseptinden çok farklı bu ortam başlı başına ilginç kılıyor konseri. Bir de yazı yazıyormuş gibi elini havada hareket ettirdiğinde ses çıkaran ilginç aletler (enstürman denir mi bunlara bilemedim) şaşkınlık veriyor.

Jean Michel Jarre’ın normal konserlerinde ise okuduğuma ve youtube’dan gördüğüm kadarıyla çok fazla ve özel ışık ve görsel gösteriler yapılıyormuş.

“Jean Michel Jarre Oxygene Live in Paris” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.