Kitaro – Heaven & Earth (Cennet ve Yeryüzü) (OST)

Heaven And Earth - Cennet ve Yeryuzu OST

90’ların ilk yarısında Ömür abimin dinlediği New Age müziklerinin etkisindeydim. O dönemde ortalarda çok fazla orjinal kaset yoktu. Tunalı’daki Ertuğ Pasajı’nın içinde yer alan bir müzik dükkanı (muhtemelen yurtdışından edindiği) kasetlerden kayıt yapıyordu. Abim de oranın müdavimlerindendi ve sürekli albüm çektiriyordu. Bunlardan birkaçında ben de yanındaydım. Fasikül kıvamında uzun uzun şarkı/albüm listeleri vardı ve oradan istediklerinizi seçiyordunuz. Ardından parayı ödeyip birkaç gün sonra “toplama” albümünüzü alıyordunuz. Abim evde sürekli bu albümleri dinlediğinden ben de biraz mecburiyetten, biraz da çoğu kişinin bilmediği bir şeyi keşfediyor olmanın verdiği hazla o dünyada dolanıyordum. Abimin favorileri Jean Michel Jarre, Vangelis, Yanni ve Kitaro idi.

İşte o günlerin birinde, abim elinde orjinal bir kasetle çıkageldi. Oliver Stone’un Vietnam savaşı üçlemesinin son halkası olan Heaven & Earth (Cennet ve Yeryüzü) filminin müzik albümüydü elindeki. Hem de Kitaro’nun imzasını taşıyordu. Şaşırmıştım. Çünkü ilk kez abimin favorilerinden birinin orjinal albümünü görüyordum. Neredeyse her gün Uzak Doğu ezgileri taşıyan muhteşem albümü kaset çalara koyup bir yandan dinliyor bir yandan da kasetin kitapçığını çıkartıp uzun uzun inceliyordum.

Şimdilerde masal gibi gelen garip günlerdi…

Kitaro’nun 1993’de En Film Müziği (Score) Albümü Altın Küre’sini kazandığı Heaven & Earth’ün filmini 2000’lerin başında izledim. Film beni çok etkilememişti ama çocukken onlarca belki de yüzlerce kez dinlediğim müzikleri film kareleriyle eşleştirmek oldukça ilginçti. Bir nevi melodiler aklımda filmdeki sahnelerle vücud buldular…

Heaven & Earth (Land Theme)

Return to Vietnam

Ahn & Le Ly Love Theme

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.