Waka Okami wa Shōgakusei! (Okko’s Inn/ Okko’nun Misafirhanesi)

TÜR: Animasyon, Macera, Drama. SÜRE: 94 Dk. ÜLKE: Japonya. YAPIM YILI: 2018. imdb: 7.1. Tomatometer: %100…

Ebeveynlerini bir trafik kazası sonucu kaybeden Okko’ya kaplıca/geleneksel Japon hanı işleten büyükannesinin sahip çıması ve küçük kızın kaplıcada çalışmaya başlamasını anlatan Okko’nun Misafirhanesi başarılı ve sevimli bir animasyon filmi.

Konu

Ebeveynlerini bir trafik kazası sonucu kaybeden Okko’ya kaplıca işleten büyükannesinin sahip çıkar. Kaplıcadaki ilk günlerinde küçük çocuk hayalet Uribo’yu gören ve onun büyükannesine çocukken âşık olduğunu öğrenen Okko, Uribo’nun ısrarıyla kaplıcada çalışmaya ve anneannesine yardım etmeye karar verir.

Hakkında

Hiroko Reijo’nin yazdığı ve grafiklerini Asami’nn çizdiği Okko’nun Misafirhanesi normalde Japon çocuk romanı serisi olarak yayınlanmaktaydı. Bu seriden Reiko Yoshida tarafından senaryosunu yazılan aynı adlı animasyon filminin yönetmen koltuğunda Kitarô Kôsaka oturuyor.

Ivır Zıvır

Animasyonun Japonca orijinal adı olan Waka Okami wa Shōgakusei!’nin tam anlamı “Genç Hancı Bir İlkokul Öğrencisidir.”

Animeye onu olan ve kaplıca olarak Türkçeye çevrilen hanlar aslında, kökenleri Edo dönemine (1603-1868) dayanan ve Ryokan olarak adlandırılan geleneksel Japon hanlarıdır.

Ryokanlar otellere kıyasla daha pahalı olmaları ve insanların şehiriçi turizminde otelleri tercih etmeleri nedeniyle Tokyo ve diğer büyük kentlerde zor bulunurlar. Bu nedenle daha çok dağlık alanlar ve sahiller gibi doğal alanlarda yaygındırlar.

Ryokanlar genellikle misafirlerin oturup birbirleriyle konuşabileceği kanepeler ve sandalyeler ile nispeten büyük bir giriş salonu gibidir. Odalarda ise tatami ile döşenmiş zemin, fusuma adı verilen kayar kapılar, futon yataklar, alçak ahşap masa ve yastıklar (zabuton) geleneksel unsurlar bulunmaktadır. Ziyaretçiler genellikle ryokan ve çevresinde yukata giymektedirler.

Çoğu ryokanda genellikle oda ücretine dâhil edilen kahvaltı ve akşam yemeği sunulmaktadır. Yemekler mevsimlik ve bölgesel özelliklere sahip kaiseki olarak bilinen geleneksel Japon mutfağından oluşmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.