maNga – Şehr-i Hüzün (LP)

Alternatif rock grubu maNga’nın üçüncü albümü olan Şehr-i Hüzün’ün adını ilk kez, harikulade Budapeşte gezisinin ardından yurda döndüğümde, televizyonda denk geldiğim ve ilk karelerinden itibaren Budapeşte’de çekilmiş olduğunu fark edip heyecanlandığım Cevapsız Sorular’ın video klibiyle duymuştum. Klibi ve şarkıyı o kadar çok sevmiştim ki defalarca dinledim.

Sonraları büyük bir zevkle dinlediğim ve çok sevdiğim albümün plağını ise garip bir şekilde edinmiştim. Bir arkadaşım muhtemelen 2014-16 yılları civarlarında albümün CD’sini sipariş etmiş fakat eline plak gelince şaşırıp önce geri göndermeyi düşünse de sonraları benim plak sevdiğimi düşünüp bana hediye etmişti.

O günden beri yüzlerce kez dinlediğim albüm hala en sevdiğim plaklarımdan biridir.

Plağın 2009 yılında CD ve kasetle birlikte aynı anda yayınlanması da sanırım 1988 civarında başlayan kaset dönemi ile birlikte basımı biten Türkiye plakları tarihi için önemli bir detay. Çünkü Issız Adam filmiyle yeniden başlayan ve şu anda delirmiş şekilde dünyanın en pahalı plakları arasında gösterilen Türkiye’nin eski plakları abartı derecede popüler olunca bir sürü eski albüm yeniden plak olarak yayınlanmaya başladı. Oysa maNga’nın bu plağı muhtemelen albümün yayınlanma tarihi ile yayınlanan nadir Türkiye plaklarından biri.

Albümden Birkaç Öneri;

Cevapsiz Sorular

Beni Benimle Birak

Evdeki Ses

Tek Yön Seçtiğin Tüm Yollar

Alışırım Gözlerimi Kapamaya

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.