Gençlerbirliği Spor Kulübü Genel Kurulu Konuşması (16.06.2019)

Konuşma;

Konuşmanın Metni;

Merhabalar;

Adım Mehmet Ali Çetinkaya. Gençlerbirliği taraftarıyım ve bir Gençlerbirliği taraftarı olarak izin verirseniz birkaç cümle kurmak istiyorum.

Bugün 100 yaşına basmasına ramak kalan Gençlerbirliği’nin geleceğini şekillendirecek kişileri seçmek için buradayız. Tek aday olduğu için aslında kimin seçileceği belli.

Gençlerbirliği’nin bugüne kadar yaptığı tüm transferleri barındıran bir sitenin sahibiyim. Bu yüzden de tüm rakamları çok iyi şekilde biliyorum.

90’ların ikinci yarısında başaltı kulübü olan Gençlerbirliği Spor Kulübü 2000’lerin başında bir yıl şampiyonluk mücadelesi ve bir yıl UEFA Kupası’nda son 16’ya kalma başarısı gösterdi. Kısacası kulüp 2006 yılına kadar güzel yönetildi.

Özellikle Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı’nın puana para gibi Süper Lig’e daha fazla kaynak yaratan projeleri hayata geçirmesinin ardından ligdeki takımlara çok daha fazla para akmaya başladı. İşte bu gelişmenin ardından birçok kulüp gibi Gençlerbirliği de çok kötü yönetilmeye başlandı.

Bunun örneklerini her gün görüyoruz. Mersin İdman Yurdu, Orduspor, Gaziantepspor’un nerede olduğunu Karabükspor’un geçen sezon ne yaptığını ve bundan sonra nerelerde olacağını sanırım hepimiz biliyoruz.

Kısacası kulüpler borç batağına batmış durumda ve batmaya devam etmekte. Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün yaptığı transferlere baktığınızda, her yıl çift haneli transfer yapıldığını ve bu transferlerin en az %70’inin sezon sonunda tazminat ödenerek ya da anlaşılarak gönderildiğini görebilirsiniz.

Bu transferler sadece Gençlerbirliği’nin parasının kaybolmasını değil aynı zamanda kulübün altyapısının da önünün tıkamaktadır. Şimdi denecek ki, “birkaç tane altyapıdan oyuncu çıkarttık.” Doğrudur. Fakat bunların hepsi mecburiyetten yapılan şeylerdi. Son yıllarda para kazanılan tek tük transferlerin hepsi altyapıdan çıkmıştır. Bu da altyapının önemini göstermektedir ama yönetenler buna rağmen hep tersini yapmışlardır.

Kısacası Gençlerbirliği Spor Kulübü çok kötü yönetiliyor. Geçen sezon herkesin tahmin ettiği gibi gümbür gümbür küme düştük. Bu sezon şampiyon olduk ve tekrar Süper Lig’e çıktık bu konuda herkesi tebrik ediyorum.

Burada söz alarak konuşma yapmamın tek bir sebebi var. Gençlerbirliği’nin kurtulması için önümüzde sadece bir tane yol var. Bu da kulübün KU-RUM-SAL-LAŞ-MA-SI!

Yani kulübün yaptığı bütün işleri şeffaflaştırması, aldığı tüm kararları sadece bir iki kişiyle değil topluca alması, yaptığı tüm harcamaları şeffaf bir şekilde açıklaması gerekiyor. Oysa biraz önce “okumayacağız” diye geçiştirdiğiniz bilanço defterinde 2019 yılı yer almıyor. Zaten kongrede çok ilginç şeyler dönüyor.

Bir taraftar olarak kulübün kurumsallaşmasını, altyapının işlevselliğinin artırılarak organik bir şekilde as takıma bağlanarak yönetilmesini, paranın iyi bir şekilde kullanılmasını ve kulübün geleceğine kilit vurulmamasını istiyorum.

3 yıl belki de daha fazla bu kulübü yöneteceksiniz. Bu yüzden; lütfen ve lütfen bu kulübe sahip çıkın ve biraz önce isimlerini saydığım kulüplerin düştüğü duruma düşürmeyin.

Teşekkür ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.