Artisans du Monde – Noir Exotique – Coco, Ananas, Banane, Sucre Complet (%61 Kakaolu Hindistan Cevizli, Ananaslı, Muzlu)

Paris’te Pantheon’a yakın bir organik marketten sepete eklediğim ürünlerden biri, Fransa’nın şu anda en önemli kar amacı gütmeyen ticaret hareketi olan, Fransa’daki lokal adil ticaret derneklerinin bir araya geldiği Artisans du Monde’ın ürettiği %61 kakaolu Hindistan cevizli, ananaslı, muzlu çikolatası.

Yerken, fonda sürekli yer alan yoğun bir kakao aromasıyla birlikte sık sık hissedilen Hindistan cevizi ve ara ara fark edilen, muhtemelen kurutulmuş, muz ve ananas tadını duyumsuyorsunuz. Çok fazla baskın siyah çikolata tercih etmesem de içeriği ve kakao kalitesinden ötürü bu ürün oldukça leziz bir çikolata.

Ufak da bir bilgi; 1974’te kurulan ilk dernekle hayata başlayan Artisand du Monde günümüzde 170 dernekten oluşuyor. Birçoğunu “dünya dükkanları / worldshops” adında lokal adil ticaret dükkanları olan dernekler aynı zamanda bilinçlendirme aktiviteleri ve okullarda eğitimler veriyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.