True Detective (Gerçek Dedektif) – 2. Sezon

True Detective Season 2 aka Sezon 2

Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams veTaylor Kitsch’in başrolü paylaştığı ve her sezon farklı bir polisiye hikâyeyi konu alan True Detective’in 2. Sezonu da, ilk sezon olduğu gibi yine başarılıydı.

Dizinin en sağlam karakter ise, genelde romantik komedilerde rol alan Vince Vaughn’un canlandırdığı lokal mafya lideri Frank Semyon karakteriydi.

Konu

Vinci Polis Departmanı’nda görevli olan ve geçmişlerinde sorunlar bulunan Ray Velcoro (Colin Farell), Ani Bezzerides (Rachel McAdams) ve Paul Woodrugh (Taylor Kitsch), birkaç gündür kayıp olan Belediye Başkanı Ben Caspere’ın bulunması için görevlendirilirler. Lokal mafya lideri Frank Semyon (Vince Vaughn), Valcoro’yı yanına çağırıp, bir süre önce karısına tecavüz eden kişiyi bulduğunu söyler ve karşılığında Caspere davası ile ilgili gelişmeleri kendisine söylemesini ister.

Hakkında

İlk sezonda olduğu gibi yine senaryoyu Nic Pizzolatto kaleme aldı ve özellikle dizinin “ikinci bölümü” için yakın arkadaşı romancı Scott Lasser’la birlikte çalıştılar.

Ivır Zıvır

Nic Pizzolatto, ikinci sezonla ilgili yaptığı ilk açıklamada, “Los Angeles taşıma sisteminin oldukça gizli hikâyesini konu alacak” dedi. Fakat sonraları bunun, sürekli kendisine sorulan, “2. Sezon ne hakkında olacak?” sorusuna verilmiş şakacı bir cevap olduğunu ifade etti. Fakat zaman içinde düşünce ilgi çekici geldi ve yazmaya başladı.

Dizide yer alan Vinci şehri, yozlaşmış Vernon şehrini temel alarak yaratıldı.

En başlarda Ray Velcora’yı Christian Bale ve Ani Bezzerides’i Jessica Chastain oynayacaktı. Fakat tarih uyuşmazlığı nedeniyle iki oyuncu da rolden ayrıldılar.

Colin Farrell, rolü gereği 10 kilo verdi.

Rachel McAdams’dan önce rol için, Jessica Biel ve Malin Akerman da düşünülenler arasındaydı.

True Detective Season 2: Opening Credits Episode #1 Leonard Cohen – Nevermind (HBO)

True Detective: Tease (HBO)

True Detective Season 2: Trailer (HBO)

Leonard Cohen – Nevermind (Orjinal Versiyon)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.