Scharffen Berger – Mocha With Roasted Coffee (%62 Kakaolu Kavrulmuş Kahveli)

Scharffen Berger - Mocha

Bu yaz bol çikolatalı geçiyor. Bu sefer de yeğen Alperen’in Amerika’dan getirdiği çikolataları yedik. Bunlar arasından sevdiklerimden biri Amerikan çikolata şirketi Scharffen Berger’in %62 kakaolu kavrulmuş kahveli mochası oldu. Aklıma, üstü çikolatayla kaplanmış atıştırmalık kahveler geldi.

Şirket Hakkında

1989’da lenf kanseri tanısı koyulan Robert Steinberg, hayatını değiştirmeye karar verir ve en büyük tutkusu olan iyi yiyecek üretmeye kendini adar. 1994’te çikolata yapımı üzerine derin bir araştırmaya başlar. 1997’de şarap üreticisi John Scharffenberger ile birlikte San Francisco’da Scharffen Berger’i kurar ve 50 yılın ardından, çikolatanın tüm aşamasını kendisi yapan (bean-to-bar) ilk Amerikan çikolata şirketi olmayı başarır.

2005’te Hershey tarafından satın alınan Scharffen Berger, her yıl dünyanın dört bir yanından ortalama 150 farklı çeşit kakao deneyerek, “en iyi” olduğuna karar verdiği bir kaç kakaoyu ürünlerinde kullandığını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.