Offspring – Smash: 20th Anniversary (LP)

Offspring - Smash (Twentieth Anniversary)

Offspring ile tanışmamı sağlayan Self Esteem, Come Out And Play ve Gotta Get Away gibi üç güzel şarkıyı barındıran Smash albümünü çok merak ediyor ama hiçbir yerde bulamıyordum. Sonraları bir yerlerden albümün Bulgar basımı bir kopyasını edindiğimde dünyanın en mutlu insanıydım. Eve dönüp bilgisayarın cd sürücüsüne koyup dinlemeye başladığımda ise daha da mutlu olmuş ve uzun yıllar bıkmadan usanmadan dinlemiştim.

Nisan ayında Offspring’in marketinden gelen bir maille, Smash albümünün 20. yıl dönümü için bazı özel ürünler satacaklarını öğrendim. En sevdiğim Punk Rock albümlerinden biri olduğu için ilgili linke tıklayıp ürünleri incelemeye başladım. Haliyle gözüme ilk olarak, 20. yıl plağı çarptı ve ön sipariş geçtim. Ağustos’un son haftasında oldukça güzel tasarlanmış bir plağı elimde tutuyordum.

5-6 cm derinliğinde hazırlanmış setin çerçeve şeklinde tasarlanmış kapağı, albümün cafcaflı bir şekilde sunulmasını sağlıyor. Setin içinde LP, plak boyutunda büyük bir albüm tanıtım kitapçığı ve kapsız bir şekilde albümün CD versiyonu yer alıyor. Plağın korunması için kullanılan kâğıt zarf yerine tabanı hafif sertlikte, saydam plastik bir zarf kullanılmış olması da kâğıtların çok kolay yıpranmasından ötürü çok başarılı.

Albümün kitapçığında birçok ünlünün Smash ve Offspring ile ilgili düşünceleri yer alıyor. Bunlardan biri de NOFX’den Fat Mike’ın ironi dolu sözleri; “turnelerimizden birinde Offspring alt grubumuzdu. Aynı karavanı paylaşmış ve çok eğlenmiştik. Turne dönüşünde, Los Angeles’a gittiler ve bir albüm kaydettiler. Sonrasını biliyorsunuz. Büyüdükçe büyüdüler. Ya biz nerelerdeyiz?”

Uzunca bir aradan sonra albümün tamamını tekrar dinleyince, çok sevdiğimi bir kere daha anımsadım.

Birkaç öneri;

Self Esteem

Come Out and Play (Keep ’em Separated)

Gotta Get Away

Bad Habit

What Happened To You

Smash

Nitro (Youth Energy)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.