Krishna Das – Kirtan Wallah

Krishna Das - Kirtan Wallah

Yaklaşık bir aydır, kaslarımı güçlendirmek, esneklik kazanmak, postürümü düzeltmek ve işim gereği sürekli bilgisayar başında oturmanın, her geçen gün artan ve kronikleşen ağrılarından kurtulmak için yogaya gidiyorum. Bu kadar kısa zamanda bile, duruşumun düzeldiğini, biraz daha esnekleştiğimi ve güçlendiğimi hissediyorum. Bunların yanında vücudumun sınırlarıyla ve hiç bilmediğim kaslarımla tanışıyorum.

Yoga’yı bugüne kadar yaptığım diğer sporlardan ayıran en büyük özellik, ders sonrasında enerji kazanıyor olmam. Öyle ki, son iki gün (biri Gençlerbirliği tesislerinde gerçek sahanın yarısı büyüklüğünde olmak üzere) üst üste yaptığım, bol tempolu ve sınırlarımı zorladığım iki halı saha maçından sonra gitmemek için bahaneler yaratmama rağmen son anda girdiğim Yoga dersinden çıktığımda kendimi yenilenmiş hissettim. Bu bile benim için başlı başına nefis bir deneyim.

Gelelim yazının gerçek öznesine. Geçenlerde katıldığım bir yoga dersinde çalan müziklere bayılmış ve çıkışında sanatçının ve albümünün adını not etmiştim.

İlk kez 1970’de Hindistan’a giden ve orada birçok gurudan eğitim alan Amerikalı şarkıcı Krishna Das’ın 2014’de yayınladığı Kirtan Wallah albümünü çok sevdim. Kirtan adı verilen müzik türüne ait bestelerin her birinin ortalama 10 dakika olmasına ve birçoğunda sürekli aynı melodinin ve aynı sözlerin tekrarlanmasına rağmen bu kadar etkileyici ve akılda kalıcı olmasına çok şaşırdım. Sanatçının diğer albümlerini henüz dinlemesem de, bu albüm her şeyiyle kusursuz görünüyor.

Albümden birkaç öneri;

Kirtan Wallah Tour: Preview Live “I Phoned Govinda”

Krishna Das: Kirtan Wallah Tour: Preview Live “Radhe Govinda”

Krishna Das: Kirtan Wallah Tour: Preview Live “Waltzing My Krishna”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.