Flight – Volume One

Flight - Volume One

Sıradaki kitap, şu ana kadar 8 bölüm yayınlanan Flight adındaki toplama çizgi roman serisinin birinci bölümü. Japon asıllı Amerikalı çizgi romancı Kazu Kibuishi’nin öncülüğünde başlayan serinin ilkinde 21 genç ve yaratıcı çizerin uçmak ana fikrine sahip 24 tane kısa hikâyesi yer alıyor.

Kitabın bana göre en büyük özelliği yazıdan çok çizimlere odaklanmanızı sağlaması. Çünkü birçoğunda ya yazı hiç yok, ya da çok az var. Bu yüzden anlatımlar genelde çizimlerle ifade edilmeye çalışılıyor. (Bir nevi, sinemada oyuncuların mimikleriyle atmosferi oluşturacak duyguyu ifade etmeye çalışmaları gibi.)

21 farklı sanatçının kendine has çizimlerini, karakterlerini, hikâyenin (genelde fantastik) atmosferi görmek, benim gibi çizgi romanda çaylak olanlar için oldukça ilgi çekici ve şaşırtıcı geliyor. Belki de bu yüzden, çizgi roman dünyasına adım atmak için bu tarz farklı çizerlerin kısa hikâyelerden oluşan toplama bir kitabı öncü almak daha faydalı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.