Yenigün – Limon Çiçeği Reçeli

Yenigun - Limon Cicegi Receli

Dün reçel bölümünde Yenigün’ün daha önce görmediğim 2 adet reçelini fark ettim. Bir tanesi Limon Çiçeği diğeri ise Dağ Çileği reçeli idi. İkisini de oldukça merak etsem de, fiyatları nedeniyle sadece birini tercih etmeliydim. Bu yüzden limon çiçeğini aldım.

Muhtemelen az ve mevsimlik üretildiğinden pahalı olan bu tarz ürünleri görünce (en azından birini) edinmek gerekiyor. Çünkü (tecrübeyle sabittir ki) çoğu zaman, bir kere daha yollarınız kesişmiyor…

Limon Çiçeği reçelini denediğimde, beklediğimden tatlı buldum. Ama sonrasında bunun tamamen reçelin isminden kaynaklanan bir yanılgı olduğunu fark ettim. Çünkü “limon” çiçeği ekşi olamazdı! Ama ben isminde limon geçtiği için ekşi tatlı aromalı bir tat bekliyordum!

Reçel, (beklediğim gibi) ekşimsi olmasa da, oldukça güzel bir limon kokusuna ve limon aroması sahip. Bu yüzden çok lezzetli. Ayrıca kaymakla (ve varsa kreple) süper oluyor 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.