Vanessa Paradis – Une Nuit a Versailles

Vanessa Paradis - Une Nuit a Versailles

Geçenlerde 1999 yapımı La Fille Sur Le Pont’da (Girl On the Bridge / Köprüdeki Kız) Vanessa Paradis’i görünce aklıma 1994-96 yılları arasında MTV’de bolca dönen Be My Baby klibi geldi. Şarkı hakkında çok fazla bir şey hatırlamasam da klibin oldukça “ilgi çekici” olduğunu anımsıyordum. Yıllar sonra tekrar izleyince neden aklımda yer ettiğini de anlamış oldum!

Be My Baby’nin klibini ararken karşıma 2009’deki akustik konseri (Concert Acoustique) çıktı. Konserin giriş şarkıları olan Pourtant ve Que Fait la Vie?’yi dinledikten ve oldukça etkilendikten sonra 11-12 Temmuz 2010’da L’Opéra Royal de Versailles’de kaydedilen ve 29 Kasım 2010’da yayınlanan Une Nuit a Versailles albümünü dinlemeye başladım.

Vanessa Paradis’in 1988-2007 yılları arasında çıkarttığı 5 tane stüdyo albümünün “best of”u tadındaki akustik konser Une Nuit a Versailles’de 21 tane şarkı bulunuyor. Albümdeki şarkıların hepsi birbirinden güzel. Hatta bir çoğunun orijinal kayıtlarını da dinledim ve akustik versiyonlarının daha güzel olduğuna karar verdim. Bu da albümün ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor sanırım.

Vanessa Paradis hakkında;

İlk albümü M&J’yi 1988’de 16 yaşındayken yayınlayan Vanessa Paradis, 2 yıl sonra ikinci albümü olan Variations sur le même t’aime’i çıkartmış. 1992’de kendi adını taşıyan üçüncü albümüyle ise dünyaca ünlü bir yıldız haline gelmiş. 1970’lerin tınılarını taşıyan albümde Lenny Kravitz ile iki tane düet yapmış. Bu albüm aynı zamanda sanatçının kariyerinde tamamı İngilizce olan tek albüm. 6 yılda 3 tane albüm yayınladıktan sonra stüdyo albümlerine 8 yıl ara vermiş. 2000’de Bliss ve 2007’de Divinidylle’yi çıkartmış.

Une Nuit a Versailles’den birkaç öneri;

Pourtant

Que Fait La Vie?

Junior Suite

Marylin & John

Sunday Mondays

L’incendie

Tandem

“Vanessa Paradis – Une Nuit a Versailles” üzerine 2 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.