La Fille Sur Le Pont (Girl On the Bridge / Köprüdeki Kız)

0 T

TÜR: Komedi, Dram, Romantik. SÜRE: 90 Dk. ÜLKE: Fransa. YAPIM YILI: 1999. imdb: 7,6. rottentomatoes: %90.

Her ilişkiden yara alarak çıkan ve sürekli sıfırdan başladığını hisseden bir kadınla, karşısındakine pozitif elektrik vermesine rağmen kendisi negatifte kalan ve bağlanmaktan korkan bir adamın kesişen hikâyelerinin konu edildiği Köprüdeki Kız, güzel bir romantik drama filmi.

Filmin fasıl ezgileriyle başlaması ve İstanbul’da Galata Köprüsü üzerinde bitmesi de ilginç bir ayrıntı.

Konu

Hayatı boyunca âşık olduğu tüm erkekler tarafından kandırılan ama bir sonrakiyle yine aynı saflıkla iletişim kuran ve bir kere daha başa dönen 21 yaşındaki Adale (Vanessa Paradis) pes etme noktasındadır. Havanın oldukça soğuk olduğu bir gece, köprüden atlayarak intihar etmek üzereyken, sirklerde bıçak atıcısı olan Gabor (Daniel Auteuil) ona yanaşıp ikna etmeye çalışır. Fakat Adele ona güvenmez ve kendini köprüden aşağıya bırakır.

Hakkında

Serge Frydman’ın senaryosunu yazdığı Köprüdeki Kız’ın yönetmen koltuğunda Patrice Leconte oturuyor.

Cesar’da En İyi Erkek Oyuncu (Daniel Auteuil) ödülünü kazanan yapım, Altın Küre’de Yabancı Dilde En İyi Film ve BAFTA’da İngilizce Olmayan En İyi Film dallarında ödüle aday gösterildi.

Köprüdeki Kız, rottentomatoes’da %90 taze olarak değerlendiriliyor.

Film, Amerika’da 1,7 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Filmin ilk 7 dakikasında sadece Vanessa Paradis’in monoloğu yer alıyor. Yönetmen Patrice Leconte, birkaç kamera kullanarak çekimi sadece bir kerede yaptıklarını söyledi.

Dip Not: 30 Ocak 2013’de yayımlandı, 28 Nisan 2015’de güncellendi.

“La Fille Sur Le Pont (Girl On the Bridge / Köprüdeki Kız)” üzerine 2 yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.