Monsieur Lazhar (Canım Öğretmenim)

TÜR: Komedi, Dram. SÜRE: 94 Dk. ÜLKE: Kanada. YAPIM YILI: 2011. imdb: 7,5. rottentomatoes: %97.

Karısı ve çocuklarını kundaklama sonucu kaybetmiş olan Cezayirli göçmen bir öğretmenin, hocaları intihar etmiş bir sınıfın öğrencileriyle kurduğu ilişkiyi anlatan Canım Öğretmenim, oldukça başarılı bir eğitim drama filmi.

Konu

Montreal’deki bir ilkokulda öğretmen olan Martine Lachance (Héléna Laliberté) sınıfında intihar eder. Okulda ve öğrencileri arasında büyük bir trajediye sebep olan bu olaydan sonra okul yönetimi Martine’in yerine yedek öğretmen aramaktadır. Bir gün Bachir Lazhar (Mohamed Fellag) elinde belgeleriyle müdür hanımın yanına gelir. Kendisinin Cezayir’de 19 yıl öğretmenlik yaptığını, olayı gazeteden okuduktan sonra başvuru yapmaya karar verdiğini söyler.

Hakkında

Canım Öğretmenim, Evelyne de la Chenelière’nin tek kişilik oyunu Bashir Lazhar’dan Philippe Falardeau tarafından uyarıldı ve yönetildi.

Yapım, Yabancı Dilde En iyi Film Oscar’ına aday gösterildi, ödülü İran yapımı Ayrılık’a (Jodaeiye Nader az Simin / A Separation) kaptırdı.

Film, rottentomatoes’da %97 taze olarak değerlendiriliyor.

Canım öğretmenin 6,6 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Film, Quebec’e 28 günde çekildi.

Filmin uyarlandığı oyunun yazarı Evelyne de la Chenelière, Alice’in annesi rolünde kamera karşısına geçti.

Dip Not: 17 Nisan 2012’de yayımlandı, 25 Mart 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.