Trabzon Gençlerbirliği “Gençlerbirliği Arafilboyu”

“Onların Adı Gençlerbirliği” araştırma listemde bulunanan ve şu anda Trabzon Amatör kümede boy gösteren Trabzon Gençlerbirliği, Trabzon’un Arafilboyu mahallesinin takımı olarak 1957’de kurulmuş. Daha önce yazdığım gibi Sevecen Tunç’un imzasını taşıyan, Trabzon’da Futbolun Toplumsal Tarihi: Mektepliler, Münevverler, Meraklılar kitabında bahsedilen ve 1923 Temmuz’unda kurulan bir Trabzon Gençlerbirliği daha var. Bu külüple ilgili olarak Sevecen Tunç,  “Bu kulübün spordan ziyade sosyal sahada daha faal olduğunu, konserden tiyatroya çeşitli kültür etkinlikleri düzenlediğini biliyorum.” diyor.

Kısacası Gençlerbirliği Arafilboyu’nun şu an adını “Trabzon Gençlerbirliği” olarak kullanması dışında iki takım arasında herhangi bir bağ görünmüyor.

Trabzon’da Futbolun Toplumsal Tarihi: Mektepliler, Münevverler, Meraklılar kitabında Gençlerbirliği Arafilboyu hakkında şu bilgiler mevcut;

Savaş sonrası dönemde hemen hemen her mahalle kendi takımını oluşturmaya başladı. Kulüp düzeyinde örgütlenmeyi başaran ise yerel ligde mücadele etme şansını yakaladı. Bunlardan 1957 yılında kurulan Gençlerbirliği Arafilboyu Mahallesi’nin takımıydı. Gençlerbirliği, Ankara’daki “abi”siyle hem isimdeş , hem de renkdaştı. Takım, antrenmanlarını Kavak Meydanı’nda, bazense mahalle üzerinde Miletoslulardan kalma olduğu rivayet edilen mağaraların bulunduğu sarp kayalıkların dibindeki boş alanda yapardı. Kulübün yöneticileri, futbolcu ve taraftarları mahalledeki Çolak İdris’in kahvesinde toplanırlardı. Zaten hepsi “mahalleli”ydi.

“Trabzon Gençlerbirliği “Gençlerbirliği Arafilboyu”” üzerine bir yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.