Yann Tiersen

Geçenlerde Amélie’yi tekrar izlediğimde film müzikleri yeniden ilgimi çekti ve enstrümental film müziklerini seven biri olarak Amélie’nin müziklerini yapan Yann Tiersen’in bugüne kadar sadece bu albümünü bildiğimi farkettim. Büyük bir merakla diğer albümlerini dinlemeye başladım. 1995’de “La Valse des Monstres” filminin müzikleri ile kariyerine başlayan Yann Tiersen, bestelerinde kullandığı akordeon, mandolin, piyano ve harpsichords ile gerçekten çok ilgi çekici bir besteci.

Tiersen’in diğer albümlerini dinlerken ilginç de bir şey yakaladım. Film müziklerini sevenlerin büyük ihtimalle bildiği bu ayrıntı beni şaşırttı doğrusu. Amélie’nin en çok bilinen tema müziği de dahil olmak üzere filmde kullanılan birçok beste aslında Tiersen’in daha önceki filmleri için bestelenmiş. Yani Tiersen’in herhalde en çok bilinen albümü olan Amélie, aslında bestecinin 1995-01 arasındaki albümlerinin bir nevi “best of”u…

Amélie’de kullanılan müzikler ve ilk kez hangi albümde kullanıldıkları;

J’y Suis Jamais Allé – 1996 Rue des Cascades
Les Jours Tristes – 2001 L’Absente
La Noyée – 1997 Le Phare
A Quai – 2001 L’Absente
Pas Si Simple – 1996 Rue des Cascades
La Dispute – 1997 Le Phare
Soir de Fête – 1996 Rue des Cascades
Sur le Fil – 1999 Black Session
Le Banquet – 1995 La Valse des Monstres
La Valse des Monstres – 1995 La Valse des Monstres

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.