The Help (Duyguların Rengi)

TÜR: Dram. SÜRE: 146 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2011. imdb: 8,1. rottentomatoes: %76.

Afroamerikan sivil haklar hareketinin gündemde olduğu 1963’de, beyaz bir kadının, iki siyahi hizmetçi ile kurduğu ilişkiyi, oldukça eğlenceli bir şekilde konu edinen Duygunun Renkleri, başarılı bir drama filmi.

Filmde, Viola Davis ve Octavia Spencer’ın oyunculuklarına tek kelimeyle harika.

Konu

1960’ların Amerika’sında, siyahlar, beyazlar tarafından çeşitli yasalarla kötü muameleye ve ırkçılığa maruz kalmaktadırlar. Siyahi kadınların tek iş olanağı hizmetçilik ve dadılık yapmaktır. Gazeteci ya da yazar olmak isteyen, beyaz bir genç kadın olan Eugenia “Skeeter” Phelan (Emma Stone), okulunu bitirip kasabasına döndüğünde kendisini büyüten siyahi dadısının evde olmadığını görür ve bu durumu içerler. Skeeter, kasabadaki beyaz kadınların siyahi hizmetçilerine karşı tutumlarını daha dikkatle izlemeye başlar.

Hakkında

Kathryn Stockett’ın aynı adlı romanından Tate Taylor tarafından uyarlanan Duygunun Renklerini’nin yönetmen koltuğunda da Tate Taylor oturuyor.

Nefis bir oyunculuk sergileyen Octavia Spencer, Oscar, Altın Küre ve BAFTA’da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Yapım, En iyi Film dâhil, 3 dalda Oscar’a aday gösterildi. Ayrıca, En İyi Kadın Oyuncu ödülüne hem Octavia Spencer, hem de Jessica Chastain aday oldular.

8,1 ortalama puanı ile imdb’nin en iyi 250 film listesinde yer alan yapım, rottentomatoes’da %76 taze olarak değerlendiriliyor.

25 milyon dolar bütçesi olan film, 217 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Filmin uyarlandığı Kathryn Stockett’in kitabı, yayınlanmadan önce tam 60 kez reddedildi.

Yönetmen Tate Taylor ve kitabın yazarı Kathryn Stockett, Jackson, Mississippi’den çocukluk arkadaşları.

Filmde Eugenia’nın lakabı olan Skeeter’ın (Sivrisinek) nereden geldiği anlatılmasa da, romanda, abisi zayıf ve uzun bacaklı olarak dünyaya gelen Eugenia’yı gördüğünde, “sivrisineğe benziyor” demesinden geldiği anlatılıyor.

Jessica Chastain, vegan olduğu için, karakterine hazırlanmak adına, mikrodalgada eritilmiş soya dondurması yiyerek kilo verdi.

Katy Perry, Celia Foote rolü için kadrodaydı fakat Teenage Dream albümünün çalışmaları nedeniyle rolü bırakmak zorunda kaldı.

Hilly’nin evi gerçekte oturulan bir konut. Krem koltuk da gerçekten evin bir eşyası.

Celia’nın şöminesi üzerindeki resimler bir hastanenin bodrumunda bulundu. Koltuk değnekleri de bir ikinci el dükkânından satın alındı.

Romanın yazarı Kathryn Stockett, Hilly Holbrooks’un buluşmasında oturan kadınlardan birini canlandırarak, ufak bir rolde filmde yer aldı.

Allison Janney, rolüne hazırlanmak için, televizyonda yayınlanan Eyes on the Prize (1987) adlı belgeseli izledi.

Dip Not: 2 Eylül 2012’de yayımlandı, 10 Nisan 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.