Full House (Bizim Ev)

Mary-Kate Olsen ve Ashley Olsen ikiz kardeşlerinin canlandırdığı Michelle karakterinin sevimliliği nedeniyle radarımıza takılan Amerikan sitkom dizisi Bizim Ev, 1987-1995 yılları arasında yayınlanmış. Türkiye’de ise 1995-2002 arası Kanal D ve 2002-2003 yılları arasında TV8’de yayınlanmış.

Dizi, karısı Pam’in ölümünden sonra, spor haberleri sunucusu Danny Tanner bir rock müzisyeni olan kayınbiraderi Jesse’yi ve çocukluktan bu yana en iyi arkadaşı olan stand-up komedyeni Joey’yi, üç kızını yetiştirmesine yardımcı olmaları için eve davet etmesiyle başlıyor. Bu sezonda Michelle 1 yaşında, Stephanie 5 ve büyük kız D.J. ise 11 yaşında ve bölümler ve sezonlar ilerledikçe bu 3 kızın büyümesini ve komik hallerini izliyorsunuz. Hele ki günümüzde peş peşe kısa bir sürede 7 sezonu izleyince sanki ufaklıkların yaşamlarını ileri sararak takip ediyorsunuz.

Genelde her bölümde o anki yaşlarına göre çocukların diğer çocuklarla, büyüklerle ya da kardeşleriyle yaşadığı sorunları konu alan ve “bir nasihat” ile tamamlanan dizide Michelle’in özellikle 4-5 yaşlarına gelene kadar komik halleri, Elvis hayranı Jesse’nin “artist” tavırları, stand-upçı Joey’in hayatı çocuk kafasıyla tiye alan bakışı, taklitleri ile temizlik hastası baba Danny’nin otoriter olma çabaları oldukça keyifli.

Her bölümü 19 dakika olan dizi arada bir kafa dağıtmak için oldukça ideal ve eğlenceli. Ayrıca 80’ler sonu 90’lar ortasına kadar Amerika’da popüler olan birçok şeyin bize oldukça sonraları geldiğini görmek de ilginç bir ayrıntı. Bu yüzden de çoğu zaman “o zaman var mıymış?” derken buluyorsunuz kendinizi.

Unutmadan dönemin birçok ünlü ismi de dizide yer alıyor. Bunlardan biri olan “Rock n’ Roll’un Mimarı” Little Richard’ı dizi sayesinde tanıdığımı da not düşmekte fayda var. 🙂

Son olarak da dizinin The Hit Crew imzalı tema müziği de insanın kafasına yer etmiyor değil. Bir süre sonra durup dururken mırıldanmaya başlıyorsunuz. 🙂

1. Sezon Fragmanı

The Hit Crew – Everywhere You Look (Full House 1994 Theme Music)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.