King Richard (Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar)


TÜR: Biyografi, Dram, Spor. SÜRE: 144 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2021. imdb: 7,5. Tomatometer: %90…

Tenis dünyasında birçok ilki başarmış ve efsaneler arasına girmiş olan Venüs ve Serena Williams kardeşlerin profesyonelliğe geçişlerine kadar olan hayat öykülerini konu edinen Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar, oldukça başarılı bir biyografik dram filmi.

3 büyük sinema töreninde de En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan Will Smith de Williams kardeşlerin “çatlak” ve inatçı babaları Richard’ı çok başarı bir şekilde beyaz perdeye aktarıyor.

Konu

Compton, California’da fakir bir yaşam süren Richard Williams’ın (Will Smith) 5 tane kızı vardır. En büyük hayali 2 kızının birden dünyanın 1 numarası olması olan Richard, kızları ve eşi hariç herkes tarafından dalga geçilmektedir. Ama oldukça inatçı olan Richard, bu amaç için her yolu denemekte kararlıdır.

Hakkında

Zach Baylin’in senaryosunu yazdığı Kral Richard: Yükselen Şampiyonlar’ın yönetmen koltuğunda Reinaldo Marcus Green oturuyor.

Yapım En İyi Film dâhil 5 dalda Oscar ve 4 dalda Atın Küre ödülüne aday oldu. Her ikisinde de Will Smith En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kucakladı. Ayrıca oyuncu BAFTA’da da aynı ödülü kazandı.

50 milyon dolar bütçesi olan yapım 39 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Oyuncu kadrosuna bir teşekkür olarak, Will Smith filmden elde ettiği 40 milyon doları ikramiye olarak diğer oyuncular arasında paylaştırdı.

Sağ elli Venus Williams’ı canlandıran sol elli Saniyya Sidney hayatı boyunca hiç tenis oynamadığı için pazartesiden cumaya tenis dersleri aldı. Sıkı bir diyet ve egzersiz yaptı. Ayrıca sürekli Venus’ün maçlarını izledi.

Kral Richard 2018’de beğenilen ama yapımcısı olmayan senaryolar listesinde yer alıyordu.

“King Richard”ın ses editörü ve ses tasarımcısı Richard King olması ilginç bir ayrıntı.

Pandemi nedeniyle filmin masa okumaları Zoom üzerinde yapıldı.

Kral Richard, Will Smith’in Doğruyu Söyle (Concussion), Ali ve Umudunu Kaybetme’den (The Pursuit of Happyness) sonraki 4. biyografi filmi. Smith, Doğruyu Söyle dışındaki tüm filmlerde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne aday gösterildi.

Koç Paul Cohen’i Liev Schreiber oynayacaktı fakat şubat 2020’deki Covid-19 pandemisi nedeniyle proje durduruldu. Ekim 2020’deki geri dönüşte ise oyuncu uygun olmadığı için yerine Tony Goldwyn kadroya alındı.

Filmin finalinde canlandırılan dünyanın eski bir numaralı oyuncusu Arantxa Sanchez-Vicario, yeni yayınladığı biyografi kitabında tahmini 38 milyon sterlinlik servetini çaldığını söylediği ailesi tarafından meteliksiz bırakıldığını iddia ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.