About Time (Zamanda Aşk)

TÜR: Komedi, Drama, Fantazi. SÜRE: 123 Dk. ÜLKE: İngiltere. YAPIM YILI: 2013. imdb: 7.8. Tomatometer: %69…

Kendi hayatında geçmişini değiştirerek umduğu geleceği elde etmek isteyen zaman yolcusu bir adamın hikâyesini konu alan Zamanda Aşk, arsızca samimi atmosferiyle oldukça keyifli bir romantik komedi drama filmi.

Konu

Tim Lake (Domhnall Gleeson) Cornwall, İngiltere’de yaşayan genç bir adamdır. Çocukluğu deniz kıyısındaki bir evde babası (Bill Nighy), annesi (Lindsay Duncan), yarım akıllı dayısı ve özgür ruhlu kardeşi Kit Kat (Lydia Wilson) ile geçmiştir. Tim 21 yaşına geldiğinde babası, Tim’e ailesindeki erkeklerin kendi hayat sürelerinde geriye gidebildiğini yani bir nevi zamanda yolculuk yapabildiklerini söyler. Tim’in babası oğlunun, bu yeteneğini para ve şöhret kazanmak için kullanmamasını ister, bunun üzerine Tim yeteneğini hayatının aşkını bulmak için kullanmaya karar verir.

Hakkında

Senaryosunu Richard Curtis’in yazdığı Zamanda Aşk’ın yönetmen koltuğunda Richard Griffiths oturuyor.

12 milyon dolar bütçesi olan yapım 89 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Yapımın yönetmeni Richard Griffiths film yayınlanmadan birkaç ay önce hayata veda etti.

Normalde Mary rolü için Zooey Deschanel düşünülüyordu fakat takvim uyuşmazlığından ötürü rol Rachel McAdams’a gitti.

Türkçeye Zamanda Aşk diye çevrilse de filmin orijinal adı Zaman Hakkında.

Filmin sonuna doğru Rory “Thrash” adında bir kitap okuyor. Bu isim aynı zamanda senaryo yazarı Richard Curtis’in senaryosunu yazdığı bir sonraki filminin adı.

Tim ile Mary’nin Mary’nin arabasının bulunduğu evine kadar yürüdüğü sahnede Tim, “araban çok uzaktaymış” lafı aslında gerçek. Çünkü gerçekte Londra merkez ile Mary’nin ev arası yaklaşık 6 mil.

Babasının Tim’e kitaptan okuduğu bölüm Charles Dickens’ın Büyük Umutlar kitabının 4. bölümünden.

Güney Kore’de film yaklaşık 3 milyon insan tarafından izlendi ki bu film için oldukça sürpriz gişe hasılatı demek.

Film İngiltere’de çekilse de aslında 3 ana oyuncu İngiliz değil. Domhnall Gleeson İrlandalı, Rachel McAdams Kanadalı ve Margot Robbie Avustralyalı.

Tim filmde annesinin Mary’den çok Bernard’a benzediğini söylüyor. Aslında senaryo yazarı Richard Curtis Bernard karakterini sürekli olarak senaryolarına eklemeye çalışıyor. İsim, Curtis’in eski bir kız arkadaşının kocası olan siyasetçi Bernard Jenkin’den geliyor.

Yapımda 3 tane Harry Potter oyuncusu yer alıyor. Richard Griffiths, Bill Nighy ve Domhnall Gleeson.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Filmin sonundaki plaj sahnesinde Tim’in çocukluğunu oynayan oyuncu yönetmen Richard Curtis’in oğlu.

Bu film Rachel McAdams’ın bir zaman yolcusunun aşk hikâyesine konu olduğu 4 filmden biri. 2009’da Zaman Yolcusunun Karısı (The Time Traveler’s Wife), 2011’de Pariste Gece Yarısı (Midnight in Paris) ve 2016’da Doctor Strange’de oynayan oyuncu hiçbir filmde zamanda yolculuk yapmıyor. Ayrıca bu filmde ve Zaman Yolcusunun Karısı’nda kendisine aynı şekilde yataktayken evlenme teklif ediliyor.

Film yaklaşık 8 yıllık bir dönemi anlatıyor. Tim ve Mary’nin evliliği filmin başından itibaren hikâyenin 3. Yılına denk geliyor ve ilk çocukları Posy filmin sonunda 5 yaşında.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.