Bob Seger And Silver Bullet Band – Stranger In Town (LP)

Garage Inc.’in yayınlandığı 1998 senesi aynı zamanda iş dünyasındaki ilk aylarıma ve sınırız internetlin hayatıma girdiği günlere denk geliyor…

Döndüre döndüre dinlediğim albümde en sevdiğim şarkı Turn the Page! Nefis bir de klibi var… Güzel günler…

13 Haziran 1999’da Garage Remains the Same Tour kapsamında Ali Sami Yen Stadyumuna gelen Metallica’yı dinliyorum hayran hayran!

O günlerde bir yandan Metallica’nın coverlarını dinlerken bir yandan da şarkıların gerçek sahiplerinden duymak için netten şarkıları bulmaya kasıp duruyorum. Ve karşıma Amerikalı rock sanatçısı Bob Seger çıkıyor…

Saksafonlu girişle ilk anda dumur olsam da şarkıyı çok seviyorum.

50’lerinde olan Erol Abiye bu konudan bahsettiğimde, kim bilir belki de yaşından ve şarkı sözlerinden ötürü, bana “Bob Seger’ın en iyi şarkısı Against the Wind’dir!” diyor kesin ve net bir şekilde!

“Şimdi bildiğim şeyi bilmemeyi isterdim… rüzgara karşı… rüzgara karşı koşuyorduk… gençtik ve güçlüydük… rüzgara karşı koşuyorduk… / rüzgara karşı… ufacık bir şeyler… rüzgara karşı… kendimi bir barınak ararken buluyorum rüzgara karşı… / rüzgara karşı… hala rüzgara karşı koşuyorum… yaşlıyım artık ama hala rüzgara karşı koşuyorum…” Dinliyorum, sözlerine bakıyorum ve bayılıyorum!

Sonralarda başka şarkılarını da keşfediyorum Bob Seger’ın. 3. sıraya Still the Same’i ekliyorum.

2014’te Ayrancı pazarındaki antika pazarında “plaklar ne kadar pahalandı arkadaş!” diye söylene söylene dolaşırken Bob Seger & Silver Bullet Band’in benimle yaşıt albümleri Stranger in Town’u görüyorum.

Genel olarak şarkıları daha önce dinleyip dinlemediğimi anımsamasam da Still the Same ve 5 TL tavlıyor beni. Satın alıp heyecanla evin yolunu tutuyorum.

Rock… Slow rock… Piyano tınılarıyla bezenmiş rock… Yerinde duramayan rock… Bob Seger & Gümüş Mermi Grubu… Güzel albüm…

2019 Ekim ayı… Cansın’la metrodayız. Konu giyim ya da saç tarzı nedeniyle hala insanların eleştiriliyor olmasının saçmalığı üzerine. O sırada aklıma Turn the Page geliyor; “yolda olmaktan sıkılmış bir şekilde lokantaya girersin ve tüm gözlerin üzerinde olduğunu hissedersin. Takmıyormuş gibi yaparsın ama aslında patlamak istersin. Çoğu zaman onların konuşmalarını duymazsın, diğer zamanlarda ise hep o eski klişe ‘şu kadın mı, yoksa erkek mi?’”

Birkaç öneri;

Old Time Rock & Roll

Till It Shines

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.