Tarkan – Aacayipsin (LP), Ölürüm Sana (LP), Karma (LP)

“Kıl Oldum Abi”nin video klibini her gördüğümde “yine geldi…” diye hayıflandığım Tarkan’ın ilgimi çeken ilk şarkısı 2 yıl sonra yayınladığı Aacayipsin albümünde yer alan “Unutmamalı” ve akabinde “Kış Güneşi”ydi.

Asıl şaşırdığım an ise MTV’nin başından ayrılmadığım günlerde Şımarak’ın video klibinin yayınlanması olacaktı. Türkçe kliplere uzaktan baktığım günler olsa da Tarkan ilgimi çekmeyi başarmıştı.

Aacayipsin ve Ölürüm Sana’daki özellikle slow şarkılara bayılmıştım.

Tarkan’ın o günlerde bizim evden çıkmayan Ömür Abimin arkadaşı Alaaddin Abiye benziyor olması da ısıtıp ısıtıp dillendirdiğimiz şeylerdendi.

1997 Eylül ayında çalışmaya başladığım INFO Holding’in 1998 yılbaşı partisinde de döneme uygun olarak neredeyse tüm gece Tarkan çalıyordu.

Ölürüm Sana’dan ilk favorilerim İkimizin Yerine ve İnci Tanem’di.

2001’de ise özellikle müziklerine ve düzenlemelerine bayıldığım Karma albümü yayınlandı. Aşk’ı ilk vurulduğum şarkıydı mesela. Ay bir başka güzeldi… Kuzu Kuzu… O’na Sor… Hüp… Yandım…

Yıllar yıllar geçti… Cansın girdi hayatıma… Bir akşam fonda Tarkan çalarken oturup bu üç albümünü dinledik baştan sona. Her bir şarkıya bayıla bayıla, eşlik ede ede…

Özellikle Aacayipsin ve Ölürüm Sana’daki her biri diğerinden farklı, bol iniş çıkışlı ritimli müzikleri, oldukça ilgi çekici sözleri ve Tarkan’ın bol iç çekişli ve vurgulu söyleyiş tarzıyla şarkılara bir kere daha vurulduk.

Bol kanunlu, darbukalı Türk sanat müziği esintileri taşıyan “oryantalist” şarkılar ise gönlümde ayrı bir yer açtı.

Netten bakınırken her üç albümün de plakları olduğunu görüp hemen sipariş ettik. Sonra mı?

Döndüre döndüre dinlerken Tarkan zehirlenmesi yaşadık. Bir süre sonra birbirimizi “büyük ozan Tarkan’ın dediği gibi…” vari cümle girişleriyle, şarkı sözleri üzerinden göndermeler yaparken yakaladık!

Çok dinledik ama hala dinliyoruz…

Güzel ve özel albümlerdir… İlk elden önerilir… Tadını çıkarttın…

Öneriler;

Başına Bela Olurum

Gül Döktüm Yollarına

Aşk

Durum Beter

Salına Salına Sinsice

İkimizin Yerine

Kuzu Kuzu

Dön Bebeğim

Şımarık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.