Three Billboards Outside Ebbing Missouri (Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri)

TÜR: Suç, Dram. SÜRE: 115 Dk. ÜLKE: İngiltere, Amerika. YAPIM YILI: 2016. imdb: 8,2. Tomatometer: %92…

Kızı vahşice öldürülen bir annenin, 7 aydır katille ilgili hiçbir iz bulunmayan soruşturmayla ilgili, halkın dikkatini çekmek için kasabadaki üç reklam panosuna ilan vermesi ve akabinde olanları konu alan Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri, katıksız karakterleri, doğal anlatımı, düz olay örgüsü ve çok iyi oyunculuklarla oldukça başarılı bir suç drama filmi.

İngiliz yönetmen Martin McDonagh imzasını taşıyan yapım, Fargo’nun başrol oyuncusu Frances McDormand’ın da etkisiyle Coen kardeşlerin kendine has “cool” tarzlarını anımsatıyor.

Konu

Polisin, kızının cinayetinde bir şüpheli bulamaması nedeniyle olaya halkın dikkatini çekmek isteyen Mildred (Frances McDormand), üç reklam panosu satın alır. Panolarda adı olan polis şefi Willoughby (Woody Harrelson) kanserdir ve yaşananlardan ötürü son derece üzgündür.

Hakkında

Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri’yi Martin McDonagh yazıp yönetti.

Frances McDormand filmdeki performansıyla Oscar, Altın Küre ve BAFTA’da En İyi Kadın Oyuncu, Sam Rockwell ise 3 ödül töreninde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerinin sahibi oldu. Ayrıca yapım, BAFTA ve Altın Küre’de En İyi Film ödüllerinin sahibi oldu.

12 milyon dolar bütçesi olan film, 160 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Mildred karakteri önerilen Frances McDormand, “rol teklifi geldiğinde 58 yaşındaydım ve oynadığım roldeki kadının ilk çocuğu için 38 yaşına kadar beklemesi düşünülemezdi o yüzden kabul etmekte tereddüt ettim. Sonra kocam (Joel Coen) ile konuştum ve bana ‘sadece çeneni kapat ve kabul et’ dedikten sonra teklifi kabul ettim ” dedi.

Martin McDonagh Mildred karakterini doğrudan Frances McDormand’i düşünerek yazdı.

Senaryo fikri yönetmenin, Georgia, Florida, Alabama’da çözülmemiş bir dava için verilmiş olan pano reklamlarını görmesiyle geldi.

Missouri’de Ebbing adında bir kasaba bulunmuyor. Film batı North Carolina’da Sylva adındaki bir dağ kasabasında çekildi.

Film yapım ekibi, herhangi bir sorun yaratmamak koşuluyla bölge halkının dış çekimleri izlemesine izin verdi. Bu yüzden çekimlerde 100’den fazla izleyici bulunuyordu. Aralarda oyuncular imza veriyorlardı.

Uzun bir çekim arasında Woody Harrelson, polis karakolu setinin yanındaki müzik dükkânında çekimleri izleyenlere doğaçlama olarak bir gitar performansı sergiledi.

Oynadığı karakteri hantal gösterebilmek adına Sam Rockwell dolgu maddeleri olan kostümler giydi.

Frances McDormand’ın kazandığı En İyi Kadın Oyuncu Oscar heykelciği törenin ardından düzenlenen partide çalındı. Heykelcikle video çekip paylaşan hırsız kısa sürede yakalandı ve heykelcik oyuncuya teslim edildi.

Filmde Mildred, Martin McDonagh ve Sam Rockwell’in hayranı olduğu Geyik Avcısı (The Deer Hunter) filmine bir saygı duruşu olarak bandana takıyor.

Yapım, yönetmen Martin McDonagh’ın Colin Farrell’a rol vermediği ilk film oldu.

Üç Billboard Ebbing Çıkışı, Missouri, Zoraki Kral’dan (The King’s Speech) sonra BAFTA’da hem En İyi Film hem de En İyi İngiliz Filmi ödüllerini aynı anda kazanan ikinci film oldu.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Dixon bir sahnede, Mark Waid’in yazdığı Incorruptible çizgi romanını okuyor ve tişörtünü giyiyor. Eser, bir kahraman rolüne bürünen kötü bir adamı konu ediniyor. Bu da Dixon’ın filmdeki rol değişimine bir gönderme.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.