Deadpool

TÜR: Aksiyon, Macera, Komedi. SÜRE: 108 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2016. imdb: 8,0. Tomatometer: %83…

Seyirciyle muhabbet eden, ünlülere, filmlere veya şarkılara bol ol göndermeler yapan ve benzer tarzdaki süper kahraman filmlerinden oldukça farklı bir çizgide ilerleyen Deadpool, oldukça eğlenceli bir aksiyon komedi filmi.

Konu

Eski bir özel kuvvetler operatörü ve paralı asker olarak çalışan Wade Wilson (Ryan Reynolds), yerel bir barda Vanessa (Morena Baccarin) adlı bir eskortla görüşür ve toplantıları bir ilişki haline gelir. Bir yıl sonra, Wade Wilson ona aşkını ilan etmek ister, ancak daha sonra karaciğer, akciğer, prostat ve beyin kanseri teşhisi konulduğunu öğrenir kendisine ve Vanessa’nın sevgisine rağmen, onu böyle görmesinden nefret eder ve gecenin bir yarısında onu terk eder.

Hakkında

Aynı adlı Marvel çizgi roman karakterinden uyarlanarak Rhett Reese ve Paul Wernick tarafından senaryosu yazılan Deadpool’un yönetmen koltuğunda Tim Miller oturuyor.

Yapım, En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında Altın Küre’ye aday gösterildi.

58 milyon dolar bütçesi olan yapım 783 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Ryan Reynolds, filmdeki taksi sürücüsü karakteri olan Dopinder’in adının, ilkokulda “gerçekten iyi bir arkadaş” olan ve şimşek çarpması sonucu hayatını kaybeden arkadaşının adından geliyor. Reynolds bu şekilde arkadaşına bir saygı duruşu yapmak istedi.

Yazar Rhett Reese, Negasonic Teenage Warhead karakterinin normalde filmde düşünülmediğini söyledi. Aslında Cannonball gibi diğer X-Men karakterlerinin düşünüldüğünü ama sonunda ismi güzel olduğu için onu tercih ettiklerini söyledi.

Çekimler tamamlandıktan sonra Ryan Reynolds’ın Deadpool kostümünü almasına izin verildi.

Ryan Reynolds’ın tüm vücut makyajı tam 8 saat sürdü. Makyajın ardından oturmasına ya da uzanmasına izin verilmiyordu.

Ryan Reynolds, Deadpool’un kariyeri boyunca oynayacağı tek çizgi film karakteri olacağını ifade etti.

Orijinal Deadpool kostümünün içinde kas katmanı yer alıyor. Fakat Ryan Reynolds çok kaslı olduğu için kostüme böyle bir eklenti yapmak, hem oyuncu için çok dar oluyor, hem de fazla iri gösteriyordu.

Ryan Reynolds, 1 Nisan 2015’te Deadpool’un +13 olarak değerlendirildiğini söyleyen bir twit attı. Karakterin çizgi filmlerde bol küfürlü konuştuğu ve şiddet sahneleri içerdiği için Deadpool hayranları dumura uğradı. Reynolds, bir gün sonra şaka yaptığını ve filmin +18 olduğunu söyledi.

Pizza sahnesinde Wade’in giydiği tişörtte Bea Arthur’un fotoğrafı bulunuyor. Bu Deadpool karakterinin çok sevdiği Altın Kızlar dizisine ve onlardan biri olan Bea Arthur’a bir gönderme. Reynolds, fotoğrafı kullanmak için telif olarak 10.000 Dolar ödediklerini ve paranın bir hayır kuruma gittiğini söyledi.

Film 48 günde çekildi.

Ryan Reynolds’ın bazı sahnelerde repliklerini değiştirmesine izin verildi.

Çizgi romanlarda Negasonic Teenage Warhead telepati yapan görünmeyen şeyleri gören bir mutant. Fakat filmde patlama gücü olan bir mutant olarak kullanıldı.

Çizgi romanlarda Vanessa, şekil değiştiren bir mutant.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Deadpool filmde stüdyonun yeterince parası olmadığı için bazı şeylerin eksik olduğunu söyleyip seyirciden özür diliyor. Gerçekte Fox, son anda film bütçesinden 7 milyon dolar kestiği için Wade ile Francis’in motosiklet kapışması gibi bazı sahnelerde kesintiye gidildi. Benzer nedenlerden ötürü son sahnede Deadpool silahlarını unuttu ve dövüş sahnesi sadeleştirildi.

Çizgi romanda Deadpool’a verilen kan Wolverine’in kanı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.