Sing Street

TÜR: Komedi, Müzik, Dram. SÜRE: 106 Dk. ÜLKE: İrlanda, Amerika, İngiltere. YAPIM YILI: 2016. imdb: 8,0. Tomatometer: %95.

Ailesinin parasal sorunları nedeniyle özel okuldan devlet okuluna transfer olan İrlandalı bir lise öğrencisinin, aşık olduğu kıza yakınlaşmak için, müzik grubu kurmasını konu alan Sing Street, 80’ler ve İrlanda atmosferiyle oldukça eğlenceli bir müzikal komedi dram filmi.

Konu

1985 İrlanda’sı. Ailesinin parasal nedenlerinden ötürü özel okuldan devlet okuluna geçiş yapan Conor (Ferdia Walsh-Peelo), bir gün okulun karşısında bekleyen ve model olduğunu söyleyen Raphina’ya (Lucy Boynton) vurulur. Kızın yanına gider ve müzik kliplerinde oynamak isteyip istemediğini sorar. Fakat daha ortada müzik grubu bile yoktur.

Hakkında

Simon Carmody’nin hikayesini yazdığı Sing Street’i John Carney yazıp yönetti.

Yapım Altın Küre’de Müzikal Komedi dakında En İyi Film ödülüne aday gösterildi.

4 milyon dolar bütçesi olan yapım 14 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Filmin başrol oyuncusu Ferdia Walsh-Peelo’nun babası ve amcası gerçekten de Synge Street Christian Brothers okulunda eğitim gördüler.

Eamon’u canlandıran Mark McKenna’nın babası gerçekten müzisyen ve adı Eamon.

2014’te U2’dan Bono ve The Edge’in de John Carney ile birlikte filmi yapacağı duyurulsa da, tarih uyuşmazlığından bu birliktelik gerçekleşemedi.

John Carney aynı zamanda bir başka başarılı müzikal yapım olan Bir Zamanlar’ın (Once) da yönetmeni. Carney ayrıca Bir Zamanlar’ın başrol oyuncusu olan Glen Hansard’ın gerçek yaşamdaki grubu olan The Frames’in eski basçısıydı.

Filmin ilk gösterimi 2016 Sundance’de yapıldı.

Yapım Dublin’de çekildi.

Conor’un babası, “ayrılıyoruz ama boşanamıyoruz” diyor. Film 1985’te geçtiği için bu çok doğru bir bilgi çünkü İrlanda’da boşanma ancak 1997’de yürürlüğe alındı.

Go Now ve Don’t Go Down şarkıları Dublin’li şarkıcı Glen Hansard tarafından bestelendi. Hansard, bir başka John Carney filmi olan Bir Zamanlar’da (Once) oynamış ve aynı zamanda filmdeki Falling Slowly şarkısıyla Oscar kazanmıştı.

Aidan Gillen ve Maria Doyle Kennedy filmde karı kocayı canlandırıyorlar. İkili 1999 yapımı televizyon dizisi Queer as Folk’ta iki kardeşi canlandırmışlardı.

***Filmle İlgili İçerik / Spoiler Uyarısı***

Yönetmen John Carney filmin sonuyla ilgili olarak şunları söyledi, “Final sahnesinde mutlu romantik bir son görmüyorum. Birlikte oturuyorlar, bu doğru fakat ‘bazı büyük ilişkiler sonsuza kadar sürer’ demek istemiyorum. İnsanlar son sahnenin gerçek olduğunu düşünüyorlar fakat onlar daha çocuk. Son sahnenin ufak bir hayal/fantezi sahnesi olduğunu düşündüm.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.