BBC – Planet Earth II (Yeryüzü II)

2006’da “daha önce hiç görmediğiniz yeryüzü” sloganıyla lanse edilen ve o günün son teknoloji kameraları ve çekim teknikleri kullanılarak hazırlanan Yeryüzü’nün 10 yıl sonra yeni teknolojik “oyuncak”larla yeniden ele alınmasıyla hazırlanan Yeryüzü II, teknolojinin nasıl da hızlı aşama kaydettiğini gözler önüne seren efsanevi bir doğa belgeseli.

David Attenborough’nun eşsiz sunumu ve masalımsı anlatımıyla tek kelimeyle bir başyapıta dönüşen belgeselin en etkileyici anlarından biri, 10 yıl önceki ilk bölümde, ilk kez bir kar leoparının görüntüsünün ekrana yansıtıldığı söylenirken, II’de kar leoparını adeta bir ev kediymişçesine izleyebiliyoruz. Elbette bunun en önemli sebebi, canlıları takip edebilen, uzaktan çekebilen vs. teknolojinin olabildiğince geliş olması.

Bu sayede birçok hayvanın avlanma taktikleri ve aynı zamanda avlananların kaçma taktiklerini adeta bir gerilim-korku filmiymişçesine izleyebiliyorsunuz.

Adalar, dağlar, tropik ormanlar, çöller, çayırlar ve şehirler adında 6 bölümden oluşan belgeselin bölüm sonlarında yer alan “günlükler” tıpkı ilkinde olduğu gibi oldukça başarılı.

Yapım, imdb’nin en iyi tv programları listesinde ilk sırada yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.