Senna

Senna

TÜR: Belgesel, Biyografi, Spor. SÜRE: 106 Dk. ÜLKE: İngiltere, Fransa. YAPIM YILI: 2010. imdb: 8,6 rottentomatoes: %92.

Birçok otorite tarafından gelmiş geçmiş en iyi F1 pilotu olarak kabul edilen, Brezilyalı otomobil yarış pilotu Ayrton Senna’nın yaşamını konu alan Senna, oldukça başarılı bir biyografik belgesel filmi.

Konu

Belgesel, Senna’nın Formula Bir pistine adımını attıktan sonra yaşadıklarına, kişiliğine ve özellikle Alain Prost’la yaşadığı rekabete odaklanıyor.

Hakkında

Manish Pandey’in senaryosunu yazdığı Senna’nın yönetmen koltuğunda Asif Kapadia oturuyor.

Yapım, BAFTA’da En İyi Belgesel ve En İyi Kurgu ödüllerini kazandı.

Belgesel, 11 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Yapım, Ayrton Senna’nın ailesi ve F1 yönetimi tarafından desteklenen ve onaylanan Senna hakkındaki ilk yapım oldu.

Asif Kapadia belgeselin yönetmeni olarak seçildiğinde, F1 ve Senna’nın hayatı hakkında çok az şey biliyordu. Yapımcılar bu sayede yönetmenin yaşananlara daha adil bir çerçeveden bakacağını düşündüler.

Yapımcı James Gay-Rees ve senaryo yazarı Manish Pandey, 2006 Mart ayında, Senna’nın ailesinin desteğini ve onayını almak için yaklaşık 40 dakikalık bir sunum yaptılar ve belgeselde neler olacağını anlattılar. Sunumun adı, “Ayrton Senna’nın Yaşamı ve Ölümü” idi.

Limitli gösterime rağmen yapım, İngiltere’de belgesel dalında gösterim rekoru kırdı ve ilk haftasında 375 bin sterlin kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.