Goldkenn – Amarula (%37 Kakolu)

Goldkenn - Amarula

Normalde yabancı bir ülkeye gittiğinizde alabileceğiniz çikolata sayısı aşağı yukarı bellidir çünkü duty freelerdeki birçok markayı/türü zaten daha önce denemişsinizdir. Bu yüzden gözleriniz sadece o bölgede üretilen yöresel çikolataları ya da bildiğiniz markaların yine sadece o bölgeler için ürettiği çikolataları arar. Fakat Kıbrıs gibi ithal mal cenneti bir ülkeye giderseniz durumun tamamen tersine döndüğüne şahit olursunuz.

Kıbrıs’ta dolaşırken gördüğüm farklı markaların ilgimi çeken çikolatalarını heyecanla toplamaya başladıktan bir süre sonra bilmediğim bir sürü çikolata markası olduğunu fark edip çıkmaza düştüm çünkü hepsini alma gibi bir şansım yoktu. Ben de en en çok ilgimi çekenleri toplamaya başladım ki, eve gelip bavulumu açtığımda daha önce bilmediğim 24 (+ daha önce yediğim Frey – Portakallı) farklı çikolata aldığım gerçeğiyle yüzleştim! Bu yüzden yavaş yavaş tüketmek lazım 🙂

Kıbrıs’tan aldığım ve beğendiğim ilk çikolata, 1980’de Cenevre’de kurulmuş olan İsviçre çikolata markası Goldkenn’in Amarula’lı %37 kakaolu ürünü. Normalde uyum ya da kalite sorunları nedeniyle likörlü çikolataları sevmememe rağmen, muhtemelen marula meyvesinden üretilen krema likörü Amarulanın çikolataya çok yakışmasından ötürü, bu ürünü gayet lezzetli buldum.

“Goldkenn – Amarula (%37 Kakolu)” üzerine 2 yorum

    1. Merhabalar;

      Türkiye’de freeshoplar dahil hiç görmedim. Ama giden birinden rica ederek ya da atlayıp giderek Kıbrıs’tan çok rahat temin edebilirsiniz…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.