Guardians of the Galaxy 3D (Galaksinin Koruyucuları)

Guardians of the Galaxy 3D aka Galaksinin Koruyuculari

TÜR: Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu. SÜRE: 115 Dk. ÜLKE: Amerika. YAPIM YILI: 2014. imdb: 8,2. rottentomatoes: %91.

Galaksinin Koruyucuları, “Anti kahraman” kahramanlarının rahat tavırları, klişelere karşı ters köşe tepkileri, bol kahkahalı muhabbetleri, 3D teknolojisini sonuna kadar kullanan oldukça başarılı görsel efektleri ve ağaç adam “Groot” karakteriyle nefis bir süper kahraman filmi.

Konu

Kendisine Star-Lord lakabını takan maceracı Peter Quill (Chris Pratt), esrarengiz bir küreyi çaldığında, güçlü, hırslı ve ihtiraslı bir kötü adam olan Ronan’la (Lee Pace) başı derde girer. Ronan’ ın tek amacı içinde sonsuzluk taşı olan küreyi ele geçirmektir ve bu hayali tüm evreni tehdit altına alabilir. Quill, ondan kurtulmak isterken bir anda kendisini birbiriyle hiçbir ilgisi olmayan uyumsuz bir ekibin içerisinde bulur; tehlikeyi yok etmek isteyen Star-Lord, silahlı bir rakun olan Roket, Rakun’un (seslendiren Bradley Cooper) yoldaşı olan ağaç adam Groot (seslendiren Vin Diesel), ölümcül yeşil kadın Gamora (Zoe Saldana) ve gözünü intikam hırsı bürümüş Yokedici Drax (Dave Bautista) ile işbirliği içerisine girer.

Hakkında

Dan Abnett ve Andy Lanning’in çizgri romanından Nicole Perlman ve James Gunn tarafından uyarlanan Galaksinin Koruyucularını James Gunn yönetti.

Film, En İyi Makyaj ve En İyi Görsel Efekt dallarında Oscar ve BAFTA’da ödüle aday gösterildi.

8,2 ortalama puanı ile imdb’nin 250 listesinde 189. sırada yer alan film, rottentomatoes’da %91 taze olarak değerlendiriliyor.

170 milyon dolar bütçesi olan film 774 milyon dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Dave Bautista, Drax the Destroyer rolüne seçildiğinde, bir Marvel karakterini oynayacağı için sevinçten ağladı. Ve hemen rolüne hazırlanmak için ekstra dersler almaya başladı.

Groot’u seslendiren ve filmde sadece 2 tane repliği bulunan Vin Diesel, “Ben Groot’um” repliğini Rusça, Çince, İspanyolca, Portekizce, Almanca ve Fransızca olarak da seslendirdi. Böylece dünyanın birçok ülkesinde dublaj olarak yayınlansa bile Vin Diesel’in gerçek sesi kullanılması sağlandı.

Awesome Mix, Vol. 1 adındaki film müzikleri albümü, içerisinde yeni bir şarkı bulunmamasına rağmen Amerika Bilboard 200 listesinde bir numaraya kadar yükseldi ve böylece filmden önce bir numara olmayı başardı.

Vin Diesel, “hayatı güzel bir şekilde onurlandıran” Groot karakterini seslendirmenin, Hızlı ve Öfkeli’deki rol arkadaşı Paul Walker’ı kaybetmenin verdiği hüznü ve acıyı aşmasında çok yardımcı olduğunu ifade etti.

Filmde 2750 tane görsel efekt sahnesi varmış ki bu rakam filmin %90’ına eşit.

Vin Diesel, “Ben Groot’um” repliğinin en iyisini bulmak için 1000 kere kaydedildiğini söyledi.

Yönetmen James Gunn, Chris Pratt’ı Quill rolü için seçtikten sonra oyuncuya, “eğer kilo vermez ve bu halini muhafaza edersen biz görsel efekt ile sana ‘baklava dilimi’ karın kasları ekleriz” diyerek takıldı. Pratt rolü için 27 kilo vermiş.

Groot’un, karanlık bir sahnede ortamı aydınlatmak için ateşböceklerini çıkarttığı an, Drax’in “bunu yapmayı nereden öğrendin?” sorusu, Groot’un çizgi romanlarda bu özelliğinin yer almamasına bir gönderme.

Pratt, Star-Lord rolü için Han Solo ve Marty McFly’dan esinlendiğini söyledi.

Zoe Saldana ve Chris Pratt, çekim önceleri bol bol dövüş antrenmanları yaptılar. Bu çalışmalar sırasında her iki oyuncu da özel bir koruyucu donanım giyiyorlardı. Pratt bir çalışmaları sırasında, koruyucu giysiyi giymediğini fark etmiş ama Zoe’nun ürkek davranacağını düşünerek ona durumdan söz etmedi. Zoe’nun göğüs kafesine doğru yaptığı bir vuruşta Pratt’ın neredeyse göğüs kafesi kırılıyordu. Pratt, vücudundaki bu izlerin, hayatı boyunca filmi hatırlatacağını söyledi.

James Gunn, Star-Lord’un film sırasında yaptığı el hareketlerinin Pratt’ın doğaçlamaları olduğunu ifade etti.

Yönetmen, Quill’in gemisinin adı olan The Milano’nun Chris Pratt’ın çocukluk aşkı Alyssa Milano’dan geldiğini doğruladı.

Rocket Rocoon karakteri, İngiltere’de Oreo olarak adlandırılan rakun türünden modellendi.

Filmde Iron Man karakteri için ufak bir rol düşünüldü fakat Tony Stark’ı oynayan Robert Downey Jr.’ın artık Iron Man’i oynamak istemediğini belirtmesi üzerine düşünceden vazgeçildi.

Quill’in 1980’lerde edindiği ve film boyunca bol bol dinlediği TDK kasetler gerçekte 1993’te üretilmiş olması filmdeki hatalardan biri.

Bir diğer hata ise; Quill’in annesinin notu ile seslendirme aynı olmaması.

Galaksinin Koruyucuları’nın devam filmi, Mayıs 2017’de yayınlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.