Kelebeğin Rüyası (The Butterfly’s Dream)

Kelebegin Ruyasi aka The Butterfly's Dream

TÜR: Biyografi, Dram, Tarih. SÜRE: 138 Dk. ÜLKE: Türkiye. YAPIM YILI: 2013. imdb: 8,0 rottentomatoes: Tomatometer skoru henüz yok..

Oldukça güzel bir konuya, anlatıma ve Rahman Altın imzalı güzel melodilere sahip olan Kelebeğin Rüyası, güzel bir biyografik drama filmi.

Konu

İki genç şair Rüştü Onur (Mert Fırat) ve Muzaffer Tayyip Uslu (Kıvanç Tatlıtuğ), yeni yeni modernleşen madenci kenti Zonguldak’ta memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. Ayakları üzerine yeni kalkan genç Cumhuriyet, bir yandan modernleşme çabasındayken, aynı yıllarda Avrupa’da da II.Dünya Savaşı yaşanmaktadır. Şairliğe ve sanata bakışın henüz olgunlaşmadığı toplumda şiir ile uğraşan bu iki veremli genç, toplumun her kesimine şiiri sevdirmeye çalışmaktadır. Belediye Başkanı’nın kızı Suzan Özsöy’un (Belçim Bilgin) Zonguldak’a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer’in şiire olan inancı daha da artar. Muzaffer, Suzan’a âşık olur. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, ailesinin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur.

Hakkında

Kelebeğin Rüyası’nı Yılmaz Erdoğan yazıp yönetti.

Yapım SİYAD’da En İyi Erkek Oyuncu (Kıvanç Tatlıtuğ), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Farah Zeynep Abdullah), En İyi Sinematografi, En İyi Sanat Yönetimi ve En İyi Müzik dallarında ödül kazandı.

Rahman Altın’ın imzasını attığı filmin müzikleri, uluslararası arenada filmden daha çok ilgi gördü ve Milano, Moondance, Park City ve World Soundtrack Ödülleri’nde En İyi Müzik dalında ödüle layık görüldü.

10 milyon Türk Lirası bütçesi olan film, toplamda 21 milyon Türk Lirası gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Yapım, 2014’de Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar ödülüne Türkiye’nin adayı oldu.

Filmin sonunda gizli bir sahne yer alıyor.

Çekimler Zonguldak, Ereğli, Heybeliada, Büyükada, Uşak ve İstanbul’da gerçekleştirildi.

Kelebeğin Rüyası, Türkiye’deki gösteriminin ilk haftasında 807 bin 881 kişi tarafından izlendi.

Dip Not: 30 Ekim 2014’de yayımlandı, 3 Ağustos 2015’de güncellendi.

Rahman Altın – Kelebeğin Rüyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.