Luisa Sobral Ankara Konseri (28 Mayıs 2014)

Luisa Sobral - 17. Ankara Caz Festivali Posteri

17. Ankara Uluslararası Caz Festivali kapsamında, 28 Mayıs’ta ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde sahne alan Portekizli şarkı yazarı ve caz, soul, pop tarzlarını buluşturan genç müzisyen Luisa Sobral’ı dinledik.

Luisa Sobral - 17. Ankara Caz Festivali Bileti

Sobral’ın şarkılarından bihaber olduğum için konser sırasındaki her şey benim için yeniydi. Seyirciyle kurduğu sıcak muhabbet, Türkçe konuşma pratikleri ve esprileriyle konser oldukça eğlenceliydi. Sobral’ın Billie Holiday / Amy Winehouse vari söyleyiş tarzı ve şarkılardaki caz tınıları gayet hoştu.

Arkasında çalan Joao Salcedo (piyano), Joao Hasselberg (kontrbas) ve Joao Cunha’ın (davul) performansları da oldukça başarılıydı. Özellikle Sobral’ın tek başına pop şarkılarından yaptığı bir cover potporisi sırasında sanatçının etrafını sarıp vücutlarıyla çıkarttıkları seslerle ona eşlik etmeleri bol alkış aldı. Ardından Sobral, “benim şarkılarım da böyle alkışlanmasını istiyorum” sözleri bol kahkaha ile karşılandı.

Luisa Sobral - 17. Ankara Caz Festivali

Sobral’ın konser sırasında sürekli enstrüman değiştirmesi de oldukça enteresandı. Harp, gitar, (farklı bir adı var mı bilmiyorum ama) küçük gitar, piyano aklımda kalanlar.

Konser sonrasında, öne çıkan parçalar olsa da, genel olarak şarkıların birbirine benzediğini konuşuyorduk. Fakat konserden birkaç gün sonra ve albümlerini dinlerken öyle olmadığını düşünüyorum. Özellikle 2013’de yayınladığı ve İngiliz Caz-pop sanatçısı Jamie Cullum, Portekizli fado sanatçısı Antonio Zambujo ve Portekizli caz saantçısı Mario Laginha ile düetler yaptığı There’s A Flower In My Bedroom’un çok başarılı olduğunu düşünüyorum.

17. Ankara Uluslararası Caz Festivali Kitapçığından;

Luisa Sobral, 2009 yılında mezun olduğu Berklee College of Music yıllarından beri şarkılar yazıyor ve özellikle sahnede yarattığı romantik ve otantik tarzıyla büyük ilgi görüyor. Müziklerinde caz, soul ve pop tarzlarını buluşturan Luisa Sobral ın 2011 yılında çıkan ilk albümü The Cherry on My Cake platin plak sahibi oldu. Yakaladığı büyük başarıyı 17 şarkının tamamına imzasını attığı yepyeni albümü There s a Flower in My Bedroom ile sürdürüyor. Bu albümde Luisa Sobral a genç Sinatra olarak anılan Jamie Cullum, fadonun önemli seslerinden Antonio Zambujo ve uluslararası piyano yıldızı Mario Laginha da eşlik etti.

Luisa Sobral, BBC de ünlü Jools Holland ın programında canlı yayın konuğu olarak sahne alan ilk Portekizli sanatçı oldu. Son dönemdeki konser durakları arasında İspanya, Fransa, İsviçre, Almanya, İngiltere, Fas ve Çin bulunuyor.

Birkaç öneri;

Xico

Clementine

She Walked Down The Isle (feat. Jamie Cullum)

Why Should I

I was in Paris Today

Mom Says

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.