Stomp, Congresium, Ankara Konseri (8 Şubat 2014)

Stomp

Dün Congresium’daki Stomp konserine gittik. İngiliz orjinli perküsyon grubu Stomp’un adını sanırım ilk kez 90’ların sonlarına doğru duymuştum. O günlerde televizyonda yer alan haberlerde “buldukları her şeyle müzik yapıyorlar” diye tanımlanmışlardı.

Stomp 03 (Victoria Photographer)

Aslında öyleydi de; çünkü grup üyeleri enstrüman olarak süpürge, kibrit, çöp kovası, lavabo, plastik boru, zippo çakmak gibi materyaller ve el, ayak ve vücutlarını kullanıyorlar. 7 kişiden oluşan gösteri grubu, müzik dışında mimik ve hareketlerle eğlenceli bir şov sunuyorlar ve zaman zaman seyirciyi de gösteriye dâhil ediyorlar.

Stomp 1

Işıklar sönükken yan yana dizilmiş grup üyelerinin zippo çakmaklardan çıkarttıkları seslerle yarattıkları ritim ve çakmakların yanıp sönmesiyle oluşan ışık gösterisi (aşağıdaki videodan daha uzundu ve karanlıkta izlemesi daha güzeldi) benim için en güzel ve orijinal bölümdü. Ayrıca boy boy siyah plastik boruyu yere vurarak çıkarttıkları ince ve kalın seslerle oluşturdukları “enstrümantal film müziği” kıvamındaki besteleri de oldukça ilgi çekiciydi.

Stomp Konser Bileti - 8 Subat 2014, Congressium, Ankara

Gecenin tek can sıkıcı yanı ise, ilk kez gittiğim Congresium’un 2. katında yer alan gösteri salonuna giden asansörlerin azlığı, oldukça büyük konser salonuna giriş için sadece bir kapının açılmış olması ve (bulamamış da olabiliriz ama) giriş katından garajlara inen merdivenlerin bulunmayışıydı. Bu yüzden konser öncesi ve sonrasında bol bol yığılma oldu.

Stomp

Luke Cresswell ve Steve McNicholas tarafından 1991’de İngiltere’de kurulan Stomp birçok ülküde yıllarca gösteriler düzenlemiş. 1995’de Amerika’da iki tane daha Stomp grubu oluşturulmuş ve dünya genelinde gösteriler yapmaya başlamışlar.

Dip not: Fotoğraflar nette bulduğum farklı gösterilerden.

Stomp Out Loud

Zippo

Little Brooms & Hosepipes

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.