Dans La Maison (In The House / Evde)

Dans La Maison aka In The House aka Evde

TÜR: Komedi, Dram, Gizem. SÜRE: 105 Dk. ÜLKE: Fransa. YAPIM YILI: 2012. imdb: 7,4. rottentomatoes: %89.

Gerçeklik ile kurgu arasında kalan merak uyandırıcı bir eserin, edebiyat öğretmeni ile hikâyeyi yazan öğrenci arasındaki ilişkiyi yönlendirmesini konu alan Evde, oldukça gizemli ve merak uyandırıcı bir drama filmi.

Birçok sahnede, “kim kimi yönlendiriyor?” ya da “bunlar gerçek mi, yoksa kurgu mu?” diye konuyu sorguluyorsunuz.

Konu

Bir lisede Edebiyat öğretmeni olarak çalışan Germain Germain (Fabrice Luchini), öğrencilerinin yeteneklerini keşfetmek adına, hafta sonu yaptıklarını anlatan bir kompozisyon yazmalarını ister. Germanin bir akşam evinde eşiyle birlikte ödevleri incelerken Claude Garcia’nın (Ernst Umhauer), matematik çalıştırmak için sınıf arkadaşı Rapha’nın (Bastien Ughetto) yaşadığı eve gitmesini ve annesinden etkilenmesini konu alan oldukça gizemli ve şaşırtıcı bir kompozisyonu okur. Yazının sonunda yer alan “devam edecek” notu öğretmen ve eşinde iyice merak uyandırmıştır.

Hakkında

İspanyol yazar Juan Mayorga’nın Arka Sıradaki Çocuk (The Boy in the Last Row) adlı oyunundan François Ozon tarafından uyarlandı ve yönetildi.

9 milyon Euroluk bütçesi olan film 18 milyon Dolar gişe hasılatı elde etti.

Ivır Zıvır

Yönetmen François Ozon’un anne ve babası öğretmen.

Ernst Umhauer, filmde canlandırdığı karakteri, “yazdıklarıyla gerçekçiliği birbirine karıştırıyor ve tüm hayatı ters düz oluyor. Kelimelerinin kırıcı ve aynı zamanda zarar verebilir olduğunu anlayacak zamanı bulamıyor. O zeki biri fakat sorumluluğunun çok da bilincinde değil” diye tanımladı.

Çekimler Ağustos – Eylül 2011 tarihleri arasında 8 haftada yapıldı.

Film, 3 Ekim 2012’de Fransa’da gösterime girdi.

Öneren: Erdem ve Arzu.

Dip Not: 18 Şubat 2014’de yayımlandı, 5 Temmuz 2015’de güncellendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.